KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Doç.Dr. Hasan Furkan teşekkür etti ve ekledi;

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, sosyal faaliyetler kapsamında yaptığı ziyaretlerden birini de Eğitim-Bir-Sen’in Üniversite Şubesine yaparak hem Eğitim Bir Sen’ni Üniversite şubesinin Yönetim Kurulu Üyeleriyle tanıştı hem de sorulan sorulara cevap verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim Bir-Sen Üniversite Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan, Tıp Fakültesi Hastanesinin yeni binasında hasta kabulüne başlamasının üniversiteyi canlı yerleşke haline getirdiğini belirterek; ‘Sizden önceki yönetimin 16-17 yılda yapamadığı işleri siz üç yıla sığdırdınız ve hastaneyi neredeyse iki yıl önce açtınız yarım kalmış inşaat bırakmadınız hastanemiz hayırlı uğurlu olsun derken Üniversitemizin acilen bir kongre merkezi ve müstakil kütüphaneye ihtiyacı var, bununda bir an önce yapılacağına olan inancım tam’ dedi.

 

Tıp Fakültesi Hastanesi ile sosyal alan içinde bulunan alışveriş merkezini birlikte faal hale getirmeyi hedeflediklerini fakat müteahhitlik işlemlerinden dolayı sosyal tesisin geciktiğini dile getiren Rektörü Karaaslan; ‘dile getirdiğiniz kütüphane ve 1500 kişilik kongre merkezinin ihalesini yaptık inşallah bittiğinde Fen Edebiyat Fakültesi binalarının batısında bu merkez de 300 kişilik iki salon özel odalar ve özel sergi salonları olacak’ dedi.

 

2. Öğretimler konusunu da gündeme getiren Şube Başkanı Furkan, 2. Öğretimlerin kapanması gerektiğini, akademisyenler için bilimsel çalışmayı sağlıksızlaştırdığını, bazen de engellediğini bunun yerine uzaktan eğitimin açılmasının düşünülebileceğini, 2 Öğretimin personel ve ücret konusunda da sıkıntılı olduğunu bunun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

2. Öğretimin Bilimsel çalışmalar için bir fecaat (üzücü, acıklı durum) olduğunu söyleyen Rektör Karaaslan ise; ‘Ancak zamanında izin verilmiş, 2. Öğretim, yüksek lisansların açılmasıyla bilimsel verimliliğe engel bir durum bunu görüyoruz, bunun zamanla çözümleneceğini umuyorum şu an yapacak bir şeyimiz yok, 2. Öğretimin ücret ve personel meselesine gelince bu durum önceden gelen bir uygulama, konuyu arkadaşlar ile görüştük bir iki ay içinde bu durum düzelecek ve ücretler de hak edene verilecek ’ dedi. (HABER MERKEZİ)