“Yeşil Dünya için el ele” sloganıyla yolan çıkan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, seçilen beş okulda “Çevremizde Çöp Yoktur” etkinliği düzenledi.

Konu ile ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Güner, kısa adı Yeşil Dünya olan AB projesi kapsamında, öğrencilerde çevreyi koruma bilincinin geliştirilmesi amacıyla bu etkinliğin gerçekleştirildiğini belirtti. Dünya’mızın giderek kirlendiğini söyleyen Güner “Dünya’mızın geleceği çevre konusunda bilinçli yetişen öğrencilerimizin ellerinde. Temiz bir Dünya’yı ancak çocuklarımızda çevre bilincini oluşturabildiğimizde meydana getirebiliriz. Bundan dolayı projeyi ve yapılan etkinlikleri önemsiyoruz.” dedi.

Konuşmasında çevre ile ilgili özdeyişleri paylaşan Güner, çevreyi temiz tutmanın etraftaki çöpleri toplamaktan daha zahmetsiz olduğunu belirterek, öğrencilerden bu hususta hassas olmalarını istedi. Ardından, Ayşe Gümüşer İlkokulu, Zeki Karakız Ortaokulu, Fatih Şekkeli İlkokulu, İsmail Kurtul İlkokulu, Necip Fazıl İlkokulu öğrenci, öğretmen, idarecileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekip üyelerinin katılımıyla “Çevremizde Çöp Yoktur” etkinliği gerçekleştirildi.