Kahramanmaraş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerine Ağızotu ve Sigaranın Zararları Semineri verildi

Kahramanmaraş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda yapılan seminerde Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün Kontrol Birimi Sorumlusu Cem Dulkan öğrencilere ağızotu ve sigaranın zararları konusunda bir seminer vererek OTML öğrencilerini bu konuda bilinçlendirdi.

Cem Dulkan yapmış olduğu sunumda sigaranın ve ağızotunun insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek gerek aile içerisinde gerekse toplu yaşanılan yerlerde insanların kendi kendine vermiş olduğu zararın yanında çevresindeki insanlara da zarar verildiği üzerinde durdu.

Sigaranın içerisinde 4000 adet farklı zehirli maddenin bulunduğu be bu zararlı maddelerden başlıcalarının egzoz gazı, metan gazı, fare zehri, amonyak, nikotin, sitrik asit, bütan gazı, metanol ve katmiyum olduğunu belirtti. Ağızotunun ise dumansız olmasına rağmen ağız ve farklı birçok organda kanser yapıcı özellik taşıdığını belirtti ve öğrencilerin genç yaşta bu alışkanlıklardan uzak durmasını ve eğer bu alışkanlıklara bulaşan varsa da bugünden tezi yok bu alışkanlıklardan vazgeçmeleri gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde genç yaşta kanser hastası olma riskiyle karşı karşıya kalabileceklerini belirtti ve slogan olarak da “Yanan sigara değil, sizin hayatınızdır” cümlesini kullanarak bu gibi alışkanlıklara bulaşmış olan öğrencilerin Alo 171´i arayarak Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinden alışkanlıklarından vazgeçmeleri hususunda hizmet alabileceklerini belirtti.

Okul Müdürü Beşir Özkurt, Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilerine etkili ve verimli sunumlarından dolayı teşekkür etti. Bu gibi seminer çalışmalarının ağızotu ve sigara kullanan tek bir öğrenci kalmayıncaya kadar devam edeceğini dile getirdi. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde bütün öğretmelerinin bu konu üzerinde hassasiyetle duracağını ve ağızotu ve sigarayla mücadele konusunda bütün Kahramanmaraş´a örnek olacak bir çalışma başlattığını beyan etti.