AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Dünya Kadınlar Günü ya da Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.

İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Kadınlarımızın toplumda yeri ve önemi çok büyüktür.

Bizde AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak toplumumuzun temel taşlarını oluşturan ilgi, şefkat, sevgi ve saygı duyulması gereken kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Dünya çapında kabul gören bu günde yalnız olmadıklarını kendilerine değer verildiğini ve yaşamın her alanında başarı ile yer aldıklarını görüyor ve can-ı gönülden tebrik ediyoruz.

Kadınlarımıza hak ettiği değer AK Parti iktidarında verildi. AK Parti iktidarımız süresince kadın hakları alanında birçok yenilikler getirdi. Getirilen bu yenilikler Türkiye’de ve dünya da önemli bir yer edindi:

  1. İlk defa TBMM’de KADIN-ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU kuruldu
  2. Aile mahkemeleri kurularak aile içi sorunların bu mahkemelerde evli hakimler tarafından görülmesine karar verildi
  3. İş kanununda iş yerlerinde ki taciz olayları suç kapsamına alındı
  4. TBMM’de TÖRE NAMUS CİNAYETLERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU kuruldu
  5. Kadın ve çocuklarımıza yönelik istismarın önlenmesi için psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık ve rehberlik hizmetleri konusunda bilgilendirmek için ALO 183 hattı açıldı
  6. Kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla iş kurmak isteyen kadınlarımıza kredi kullanmalarının önü açıldı.
  7. Ev işlerinde çalışanlar sigorta kapsamına alındı
  8. Eğitim alanında ‘Ana-kız okuldayız’ ‘Haydi kızlar okula’ kampanyaları ile kadınlarımızın okuma yazma oranları arttırıldı.

Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için eğitimli ve güçlü kadınlara ihtiyaç vardır. Kadınlara verilmiş bu güzel güne saygı duymalı ve onları sadece bir gün değil her gün değer vermeliyiz.

Sosyal hayatın her alanında yer almasını bilen kadınlarımız toplumda gerçek ve hak ettiği saygıyı görmelidir. Günümüz kadınları artık yeryüzündeki dengelerin korunabilmesi, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakılmasın için siyasal yaşama daha eşit koşullarda katılmaları gerektiğinin bilincine varmışlardır.

Peygamberimizin ‘ Cennet annelerin ayakları altındadır.’ Sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum…

 

Nursel REYHALIOĞLU

AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ İL KADIN KOLLARI BAŞKANI