Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Necip Fazıl Kısakürek İlkokulunda Afete Hazır Okul Projesi kampanyası kapsamında okul öğretmenlerine seminer verildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığının başlatmış olduğu “Afete Hazır Okul”  projesi kapsamında MEB- AFAD İşbirliği Kahramanmaraş’ta bulunan okullarda okul idarecileri ve öğretmenlere verilen seminer çalışmasına Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Necip Fazıl Kısakürek İlkokulunda devam edildi.

AFAD Eğitim Uzmanı Mehmet Arık ve Milli Eğitim temsilcisi Arzu Yelpaze’nin birlikte gerçekleştirdikleri eğitim seminerde Afetlere ve depremlere hazırlıklı olmak, afete hazırlık kültürü kazandırmak, farkındalık oluşturmak, doğru davranış şekilleri ve uygulama konuları anlatıldı ve ayrıca ülkemizde meydana gelen Marmara ve Van depreminden kaydedilmiş faydalı video görüntüleri paylaşıldı.

Afete Hazır Okul Proje Eğitime katılan yönetici ve öğretmenler,  seminerin çok yararlı olduğunu ifade ederken afet konusunda edindikleri bu bilgileri öğrencilere anlatarak onları bilinçlendirecekler.