Maraşta Haber
Maraşta Haber

Necati Okay Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mesut Tuğrul’un sunduğu Aksu Tv’de yayınlanan Moderatör programının bu haftaki konuğu Ak Parti Kahramanmaraş Eski Merkez İlçe Başkanı Necati Okay oldu. Okay Moderatör Tuğrul’un Adaylıkla ilgili sorusuna net cevap verdi; “Halkım ve Partim uygun görürse böyle bir girişimim olacak” Siyaset hayatı ve Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adaylığı ile ilgili konuşan […]

Necati Okay Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

14 Eylül 2013 - 11:42A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mesut Tuğrul’un sunduğu Aksu Tv’de yayınlanan Moderatör programının bu haftaki konuğu Ak Parti Kahramanmaraş Eski Merkez İlçe Başkanı Necati Okay oldu.

Okay Moderatör Tuğrul’un Adaylıkla ilgili sorusuna net cevap verdi; “Halkım ve Partim uygun görürse böyle bir girişimim olacak”

Siyaset hayatı ve Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adaylığı ile ilgili konuşan Okay,”Gerekli düzenlemeler yapılırsa şehirler doğuya doğru da gelişebilir. Dulkadiroğlu Bölgesinin hizmete ihtiyacı var. Yapmayı planladığımız kamu kampusu ile Dulkadiroğlu ilçesi bir cazibe alanına dönüşecek” dedi.

İzleyicileri ekrana kilitleyen Moderatör programından bazı satır başları şunlar;

Kahramanmaraş’ın büyükşehir statüsüne alınmasıyla merkez ilçe kavramı ortadan kalktı. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?

Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş kamuoyunun da malumu Kahramanmaraş artık büyükşehir. Bu büyükşehir yapılanmasıyla ilgili çalışmalar başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi de inşallah bu yapılanmaya uyum sağlayacak. Geçtiğimiz günlerde Oniki Şubat ve Dulkadiroğlu olmak üzere Merkez İlçemiz ikiye bölündü. Bu sürecin sonucunda kaymakamlarımız atandı. Kaymakamlarımız geçen hafta itibariyle görevlerine başladı. Kaymakam atamalarından sonra genel merkezimiz teşkilatımıza yeni yapılanma ile ilgili talimatı teşkilatımıza gönderdi. Bizde statü gereği yeni ilçe teşkilatları oluşması için geçtiğimiz ay istifa ettik. Bu istifalar sonucunda 2 tane ilçe başkanımız kurucu ilçe başkanı olarak görevlerine atandı. Kamuoyunun da bildiği gibi Dulkadiroğlu ilçe başkanımız Ömer Debgici arkadaşımız oldu. 10 yıldan bu yana beraber çalıştığımız, bir arkadaşımız. Bu görevin fazlasıyla üstesinden geleceğinin inancı tamdır. Oniki Şubat ilçemize de Ahmet Özdemir Bey atandı. Bu görevleri kesinlikle bizden daha iyi yapacağına inandığımız arkadaşlarımız, ilçe başkanı oldu. Şu anda yönetim kurulunu oluşturmaktalar.

Geçen yıla baktığınız zaman Kahramanmaraş Ak Parti Teşkilatı Türkiye’deki en başarılı ikinci teşkilat seçilmişti. İlçe teşkilatları yeni. 6 ay sonra da seçim var. Siz merkez ilçe teşkilatı olarak 90 mahalle, 120 köy olarak bir ayarlama yaptınız mı?

Ak Parti teşkilatlarının şöyle bir özelliği var. Biz seçime seçim zamanı geldiği zaman hazırlıklara başlamayız. Biz bir yıl öncesinden seçim hazırlıklarına başlarız. Merkez ilçe olarak 4 bin 700 tane sandık müşahidimiz görevlerine hazır vaziyetteler. Bu müşahitler Dulkadiroğlu ve Oniki Şubat ilçelere nüfusa göre paylaştırılacaklar. Bunun haricinde seçimle ilgili yapılacak her şey, bizim tarafımızdan yaklaşık yüzde 91 olarak tamamlanmış durumdalar. Genel merkezimiz bu yapıyı 2’ye bölüp, ilçe başkanlarımıza teslim edecek. Biz bu görevleri Oniki Şubat İlçe başkanımız aynı zamanda da seçim işleri başkanımız Ahmet Bey’in koordinatörlüğünde bu görevleri yapıyorduk. Biz yaklaşık bir yıldır bu sandık müşahitleri ile ilgili görevleri Ahmet Özdemir ve Ömer Debgici Bey ile beraber götürüyorduk. Dolayısıyla ilçe başkanlarımızın yabancı oldukları konu değil. Organize ettiğimiz hazırladığımız bu sandık müşahitlerini, 2’ye bölerek her 2 ilçemize de dağıtılarak görevlerine hazır bir şekilde devam edecekler.

Ak Parti’ye üye bulmakta zorlanılıyor mu? Sandık Görevlileri bulmakta zorlanılıyor mu?

Zorlanma adında bir şey yok. Fakat iyi bir organizasyon gerektiriyor. Üye sayımız gerçekten çok yüksek. Bir de bizim genel merkezimizin çok gerçekçi bir müşahit sistemi var. Her sandığa asil ve yedek olmak üzere ve gençlik ve kadın kollarından birer tane sandık müşahidi yazmak zorundayız. Genel Merkezimiz bizden 2 tane sandık görevlisi istemesine rağmen biz 4 tane sandık görevlisi, görevlendirip bu işi sağlam tuttuk. Sandık görevlilerimizin, telefonlarına mesaj atarak, onların onayını alıyoruz. Kahramanmaraş’ta yapılan bütün seçimlerde Başbakanımıza büyük destekler verildi. İyi bir organizasyon yaptığımız için müşahitlerle ilgili bir sıkıntımız olmadı.

2001 Kasım ayıydı. O zamanlar kurucu merkez ilçe başkan yardımcısı olarak göreve atandınız. Bu süre zarfında siz kaç seçim geçirdiniz? Bu süre zarfında en zor seçim hangisiydi?

Kurucu merkez ilçe teşkilatımız 2001 yılı Kasım ayında kuruldu. Kurucu merkez ilçe başkanımız Mustafa Aydoğar Bey’di. Mustafa Aydoğar Bey’in teklifini bir Kadir Gecesi’nde kabul ettim. Mübarek günde siyasete girmeyi kabul etmiştim. İlk defa siyasete giriyordum. Daha önce herhangi bir siyasi parti de bir görevim olmamıştı. O günden bugüne 7 yıl İlçe Başkan yardımcısı olarak, 5 yıl da İlçe Başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Bu sürede çok zorlu sınavlar geçirdik. Bu sınavlar seçim, referandum ve kongre süreçleriydi. Partimiz 3 tane genel seçim, 2 tane de yerel seçim süreci geçirdi. 2 tane referandum, 4 tane de kongre dönemi geçirdi. Çok şükür, biz bu süreçlerin tamamından başarıyla çıktık. Elimizden geldiğince gayret göstermeye çalıştık. Bu seçim süreçlerinin hepsinin ayrı ayrı zorlukları vardı. Yerel seçimlerin, genel seçimlere göre biraz daha zorluğu vardı. Bunların arasında bizi en çok zorlayanı 2010 referandumuydu. Bildiğiniz gibi 2010 referandumundan sonra çok şey değişti. Ramazan ayında havanın 40-45 derece sıcak olduğu dönemde, konunun da çok önemli olması bunun bazı etkenleriydi. Biz referandumun neler getireceğini Ramazan ayının sıcağında halkımıza anlatmaya çalıştık. Bizim merkez ilçemizde yüzde 87 oranında referanduma destek çıktı. Bunun neticesinde de ülkemizin demokrasi anlamında çok büyük kazançları oldu. Bunu tüm Türkiye’deki hemşerilerimiz sonuna kadar hissettiler. Dolayısıyla bu referandum süreci bizi en çok meşgul eden süreçti. Anketlerde yüzde 49, yüzde 51 gibi rakamların gelmesi bizi daha çok çalışmaya zorladı.

Siyasete girdiğiniz için pişman mısınız?

Siyasete girdiğim için kesinlikle pişman değilim. Siyasete biz vatandaşlara faydalı olabilmek ve o vatandaşlardan temenni ve dua alabilmek için girdik. Vatandaşlarımıza da biz genel merkezimizin verdiği görevleri yaparak laik olmaya çalıştık. Çok zor durumdaki insanlara faydalı olmak, o insanların sorunlarını çözülmesinin karşılığında da o insanlardan hayır duası talep ettik. Bu hayır duasını almaktan da çok çok memnun olduk. Hiçbir şekilde siyasete girdiğimden dolayı pişman değilim. Halkımızın yararına çalışmak gerçekten çok güzel bir duygu.

Halkın sorunlarınızla ilgilenmeniz ve halkın sorunlarını çözmeniz size nasıl bir haz veriyor?

Siyaset kesinlikle budur. Bizim 2008 yılımızdaki kongremiz de aldığımız kararlardan birisi de kapımızın halka her zaman açık olmasıydı. Yaz kış demeden odamızın kapısı vatandaşımıza açık oldu. Bizle görüşmek için hiçbir izne gerek yoktu. Sekreterimize talimat verdik. Partimize gelen vatandaş hiçbir sorgu aşamasından geçmeden karşımıza gelip oturuyordu. Bu aslında bir alışkanlık ve gelenekte oluşturdu. İnsanlar rahat iletişim kurdukları yere daha rahat gelebildiler. Adamın olmadığı yerde siyasetten laf etmek mümkün değil. Partimize ne kadar çok insan geliyorsa biz o kadar mutlu oluruz. Eğer insanlar dertlerini anlatmıyorlarsa, partimize gelmiyorlarsa bir sorun vardır demektir. 5 yıl boyunca insanlarımız bizlere geldiler. Bizde partimizin bize verdiği imkânlarla insanlarımızın sorunlarını çözmek için sonuna kadar kullandık. Vatandaşlarımızın dualarına tabi olduk. Siyasette olduğum için hiçbir şekilde pişmanlık duymadım.

Siyaset insana hangi yönde etki yapıyor? Hangi yönde değiştiriyor?

Siyaset kesinlikle insanı olgunlaştırıyor. Toplumda ne kadar dert varsa bunlara vakıf oluyorsunuz. Siyasete girmediğiniz takdirde sadece kendi ve çevrenizdeki sorunlara vakıfsınız. Siyasete girdiğiniz takdirde Kahramanmaraş’taki tüm insanların sorun ve problemlerine vakıf oluyorsunuz. Dolayısıyla onların üzüntüleriyle üzülüyorsunuz, onların sevinçleriyle seviniyorsunuz. Dolayısıyla siyasetin olgunlaştırıcı yönü var. Biz 12 yıllık süre içerisinde siyasetin bize çok şey verdiğini, insanları tanımamıza yardımcı olduğunun, Kahramanmaraş coğrafyasını çok iyi bilmemize yardımcı olduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla siyasetin insanları olgunlaştırdığına inanıyorum.

Merkez ilçe kavramı ortadan kalkmadan önce 119 köy ve 90 mahalle sorumluluk arasındaydı. Bu yerler arasında hiç gitmediğiniz yer oldu mu?

Bu bölgeler ve yerler arasında gitmediğimiz yer yok. Aksine bu bölgelere 4-5 defa gittiğim olmuştur. Bunun dışında biz sadece merkez ilçe değil, diğer ilçelerimizin de sorunlarıyla ilgilenme imkânı bulduk. Kahramanmaraş çevresinde görmediğimiz köy ve mezra çok azdır. Bunlarda bize tecrübe kazandırdı. Dolayısıyla bu tecrübe vatandaşlarımızın lehine kullanma da yardımcı olacak.

Büyükşehir hizmetleri zamanında ulaşabilir mi?

Büyükşehir Kahramanmaraş’ımız için bir ihtiyaçtır. Büyükşehir kesinlikle Kahramanmaraş’ımıza çok büyük artıları olan yapılanmadır. Bu kanun çıkarken 13 tane büyükşehir söz konusuydu. Daha sonra Ordu’da bu statüye alındı. Daha sonra bazı şehirlerin büyükşehir statüsü alınması için 2 tane yan yana şehrin birleşmesi bile gündeme geldi. Dolayısıyla büyükşehir yapılanmasının bu şehirlere kazandıracağı çok şey var. Bunu biz defalarca söylemiştik. Bu kanun gündeme geldiğinde muhalefet partileri buna karşı çıkmışlardı. Şu anda bu konuyla ilgili hiçbir çatlak ses yok. Toplumun büyük kısmı biliyor ki büyükşehir Kahramanmaraş’a çok şey kazandıracak. Büyükşehir demek aynı zamanda daha fazla belediye gelirleri demektir. Belediyenin gelirleri kaynaklarıyla doğru orantılıdır. Ne kadar çok kaynağınız varsa o kadar çok hizmet üretebilirsiniz. Dolayısıyla hem Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin hem de ilçe belediyelerinin kaynakları biraz daha artmış olacak. Aşağı yukarı büyükşehir yapılanmasıyla beraber Kahramanmaraş’ın kaynakları 2 katına çıkmış olacak. Bir de iş bölümünden dolayı Kahramanmaraş’ın sahasının 2 tane sahibi olacak. Kahramanmaraş’ın tamamın da büyükşehir belediyemizin söz sahibi olması söz konusudur. Ayrıca ilçe belediyelerinin de kendi ilçe sınırları içerisinde bir takım sorumlulukları var. Dolayısıyla sahadaki vatandaşın 2 tane sahibi var. Bunlar kanunun kendilerine verdikleri sorumluluklar doğrultusunda Kahramanmaraş’a hizmet vermeye çalışacaklar. Kesinlikle hizmet konusunda herhangi bir aksaklığın olacağı düşüncesinde değilim. Çünkü büyükşehir daha iyi ve daha üst seviyedeki insanların gelmesi demektir. Dolayısıyla daha kalifiye bir personelle çalışma imkânı bulacaklar. Bazen kamuoyunda hizmette aksama olur mu yönünde kaygılar oldu. Hizmet yönünden hiçbir aksaklık olmayacak. Bunu özellikle belirtmek isterim. İyi bir organizasyonla birçok hizmeti almış olacağız. Vatandaşlarımız artık hizmetleri daha profesyonel ekiple alacaklar.

Köylerdeki ve mahallelerdeki vatandaşlarla resmi olarak birlikteliğiniz sona erdi. Vatandaşlara ne söylemek istersiniz?

Kesinlikle gerek merkez ilçede görev yaptığımız merkez ilçe görevlilerimiz, gerek mahalle temsilcilerimiz, gerekse köy temsilcilerimiz, gerek belde başkanlarımızdan Allah onlardan razı olsun. Biz bu arkadaşlarımızla sıcakta, karda, kışta, yerel seçim süreçlerinde, genel seçim sürecinde, özellikle referandum süreçlerinde ve en önemlisi 4 tane kongre döneminde bu arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Bu arkadaşlarımızın birçoğunun kongrelerde oyları bize nasip oldu. Onların verdiği oylarla biz merkez ilçe başkanı olduk, yönetim kuruluna seçildik. Onların verdiği oylar neticesinde belediye başkanımız, belediye meclis üyelerimiz seçildi. Vatandaşlarımızın vermiş olduğu oylarla milletvekilleri seçildi. Dolayısıyla biz 250 kişilik kocaman bir aileyiz. Kahramanmaraş’ın tamamını kapsayan operasyonu biz 12 yıl yaptık. Bu operasyon neticesinde bizim amacımız Kahramanmaraş teşkilatımızı başarılı kılmaktı. Kahramanmaraş’ın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği teveccühün arkasında durmaktı. Ona verilen oylara sahip çıkmaktı. Bu arkadaşlarımızdan bunun üstesinden fazlasıyla geldi. Ben bu arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Biz 12 yıl bu mücadeleyi yaptıysak bu arkadaşlarımızın gayretleri neticesinde bu mücadeleyi yaptık.

Bu dönemde bürokrasi, siyaset, sivil toplum kuruluşları biraz daha iç içe girdi. Bu dönem biraz daha birlik beraberlik mesajları verilmeye başlandı. Birlik ve beraberlik arttı mı?

Bu dönem genel merkezimizin de önemsediği gibi bizim ustalık dönemimiz. Geçmiş 2 dönemin tecrübelerine sahibiz. Geçmişteki bu 2 dönemin tecrübeleri neticesinde yeni birikimlerle vatandaşımızın karşısındayız. Dolayısıyla daha önceki dönemlerdeki aksaklıkları gidererek Kahramanmaraşlılara hizmet etmekteyiz. Bazı uygulamalarımız ilkti. Dolayısıyla bu uygulamalardan Kahramanmaraş birçok şey kazandı. Biz bu döneme her konuda ustalık dönemi diyebiliriz. Daha hızlı hizmet götürme imkânının bu dönemde geldiği kanaatindeyim. Ak Parti’nin başarılı olmasının bir başka sebebi ise çalışmalarının insan odaklı olmasıdır.

Siyasetin aileye etkisi nedir?

Siyasetin kutsal bir görev olduğunu biz ailemizle de paylaştık. Bu zor bir görev, bu fedakârlık isteyen bir görev. Herkesin belirli bir dönem siyaset yapması, bu kentin, şehrin, bölgenin kaygısında olması bu sorunların çözümüne katkı da bulunması lazım. Bizde böyle düşündük. Bu şehir bize çok şey verdi. Bizde siyasetçi olarak bu şehre emek verdik. Karşılığında biz bir şey beklemedik. Allahın rızası bize kâfi. Kahramanmaraş’a hizmet etme arzumuzdan dolayı ailemizde bu konuları benimsedi. Bugün bu şekilde çalışmamıza ailemize de borçluyuz.

Siyaset nasıl bir duygu? Siyasete girmek isteyenlere ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

Siyasete girmek isteyen arkadaşlarımızın genç yaşta başlayıp yol kat etmelerini isterim. Herkesin ömrünün bir kısmında siyasetin bir kenarından tutmaları gerektiğine inanıyorum. Şehrin sorunlarını çözme konusunda muhakkak bir çaba göstermesi kanaatindeyim. Siyaseti de Kahramanmaraş’ta herkese tavsiye ederim. Siyasetin içine girdiği zaman insanların dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını göreceklerdir. İnsanlara faydalı olmak, insanların sorunlarını çözmek, toplumun tamamını ilgilendiren bazı konularda görüş ve öneri getirmek, topluma katkıda bulunmak çok çok önemli bir konudur. Siyasetin doğru ve dürüst bir şekilde yapıldığı takdirde çok çok iyi bir şey olduğu kanaatindeyim.

Yıllardır, Ak Parti’de görevler alan Necati Okay’ın ismi Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday adaylığında geçiyor. Böyle bir şey düşünüyor musunuz?

Bildiğiniz gibi bizim görev süremiz geçen ay son buldu. Bunun neticesinde yeni arkadaşlarımız göreve başladı. Kahramanmaraş büyükşehir yapılanması söz konusu olunca, merkez ilçe ikiye bölündü. Bu konu da yaklaşık 2 aydır bizim kafamızda şekillenmeye başladı. Genel merkezimizin onayı olursa, milletvekillerimizin onayı olursa, il teşkilatımızın onayı olursa, Kahramanmaraş kamuoyunun onayı olursa, bizde Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adaylığına Ak Parti’den aday olmamızı buradan Kahramanmaraş kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday adayı olmayı düşünüyorum.

Bu adaylığı açıklama için niye bu kadar beklediniz?

 

Bildiğiniz gibi daha önce bizim siyasi bir görevimiz vardı. Görevimiz tamamlanmadan başka bir görev ile ilgili konuda çalışma yapmak, açıklama yapmak, bize biraz etik gelmedi. Çünkü Kahramanmaraş Merkez İlçenin tamamında sorumluluğumuz vardı. Dulkadiroğlu Belediyesi bunun yarısını kapsamaktadır. Diğer yarısıyla da ilgili sorumluluklar olduğu için, o arkadaşlarımıza olan saygıdan, o arkadaşlarımıza olan güvenden dolayı bunun öncesinde açıklamak pek etik olmadı. Bildiğiniz gibi 3 hafta önce parti teşkilatlarımızla ilişkimizi bitirmiş olduk. Benim en önemli özelliğim Ak Partili olmamdır. Diğer her türlü sorumluluklar Ak Partiden sonra gelir. Hiçbir zamanda aklımdan çıkarmayacağım şey Necati Okay’ın Ak Partili olmasıdır. Biz 3 haftadır çeşitli istişarelerde bulunduk. Bu istişareler sonunda da böyle bir kararı almış olduk.

Oniki şubat belediyesi için de şansınız vardı. Dulkadiroğlu Belediyesi’ni seçme nedeniniz neydi?  

Dulkadiroğlu’nu seçme nedenimiz bu bölgenin biraz daha zor olmasıdır. Biz mevcut 12 yıllık tecrübemizle zor olana tabi olduk. İnşallah bu zor olan görevi de yerine getirecek siyasi tecrübemiz oluştuğu kanaatindeyiz. Dulkadiroğlu Bölgesi’nin de birçok hizmete ihtiyacı vardır. İnsanların ihtiyacı kesinlikle bitmez. Yeni bir hizmet yeni bir talebi doğurur. Dolayısıyla Dulkadiroğlu Bölgesi’nin biraz daha hizmete ihtiyacı olduğu görüşündeyim. Bundan dolayı bu bölgeyi tercih ettik. Siyasi tercihimizi bu bölgenin insanlarının hayat standartlarını geliştirmek için kullanacağız.

Gelişmeyi batıya doğru değil de, doğuya doğru mu gerçekleştireceksiniz?

Şehirlerin bayta doğru büyüdüğüne dair bir kanaat vardır. Ama şartlar gerçekleştirildiği takdirde şehirler doğuya doğru da büyür. Bunun örnekleri ülkemizde mevcut. Eğer biz Dulkadiroğlu Belediyesi’nin şartlarını gerçekleştirdiğimiz takdirde o bölge de kentleşme bakımından büyür. Bu bölgenin gerekli şartlarının oluşması gerekiyor. Bildiğiniz gibi büyükşehir yasasıyla, beldeler mahalle statüsünü aldı. Bazı köylerimizin hizmet standartlarının da mahalle standartlarına çekmek lazım.

Dulkadiroğlu Bölgesi’yle ilgili bir araştırma yaptınız mı?

Bu bölgeyle ilgili elimizde istatistikî veriler mevcut. Zaten bu ilçe belediyeleri oluşturulurken bununla ilgili istatistikî veriler kurumlar tarafından oluşturulmuştu. Bildiğiniz gibi bizim merkezde 90 tane mahallemiz vardı. 90 mahallenin 43 tanesi Dulkadiroğlu Bölgesinde bulunuyor. 49 tane de köy bulunuyor. Ayrıca Aksu Nehrinin şehir tarafındaki kalan 9 köyde Dulkadiroğlu ilçesine bağlandı. Dolayısıyla 58 tane köy, 43 tane mahallemiz mevcut. 103 tane birimimiz bulunuyor. Bu köylerin 28 tanesi ovalarda bulunuyor. 14-15 tanesi Gaffarlı Bölgesindeki köylerimiz oluşturuyor. 10-15 tane de Bertiz Bölgesi dediğimiz köylerimiz mevcut. Ayrıca şehir içinde de 43 tane mahallemiz var. Nüfus olarak Dulkadiroğlu bölgesi 220 bin civarında nüfusu mevcut bulunuyor. 330 bin civarında da Oniki Şubat Bölgesi’nin nüfusu bulunuyor. 220 bin nüfusu olmasına rağmen şehrin merkezinin büyük bir kısmı Dulkadiroğlu çevresinde bulunuyor. Bildiğiniz gibi ilçelerin sınırı Adana Yolu ile başlıyor. Belediye’nin önü, Ulu Camii’nin önünden, Uzunoluk, Uzunoluktan, Akdere, Akdere’den dağa çıkıyor. Bertiz Bölgesi’ndeki sadece 2 köyümüz Oniki Şubat Belediyesi’nde kalıyor. Bu Maksütü ve Sarıçukur köyleri Oniki şubat Bölgesi’nde kalıyor. Diğer Bertiz Köylerinin tamamı Dulkadiroğlu Bölgesi’nde kalıyor. Şehir merkezindeki birçok yer Dulkadiroğlu Bölgesi’nde kalıyor. Valilik, Belediyemiz, Kapalı Çarşı, Ulu Camii, Trabzon Caddesi Dulkadiroğlu Bölgesi’nde kalıyor. Doğu Bölgesi’ne doğru gidildikçe biraz daha yeni mahallelerimizle karşılaşmaktayız. Bu bölgemizde mahallenin durumuna göre bina stoklarımız farklılaşıyor. Ayrıca bu bölge de bildiğiniz gibi bizim bir site alanımız mevcut. Kahramanmaraş’ın turizminin geleceğinin en önemli faktörlerinden birisi de bu mozaiklerdir. Çok kaliteli, renkleri çok parlak ve inşallah en kısa sürede de bunun tanıtımını yapacağız. Sonuç olarak Dulkadiroğlu Bölgesi’ndeki yapıyı biliyoruz ve bölgenin sorunlarının farkındayız.

Dulkadiroğlu biraz daha hizmete ihtiyacı var dediniz. Dulkadiroğlu İlçesi’nin en çok ihtiyacı olan nedir?

Dulkadiroğlu Bölgesi’ndeki yaşam şartlarının kesinlikle iyileştirilmesi gerekir. Bu bölgedeki konut standartları şehrin batısına göre biraz daha düşük. Bunun iyi bir şekilde organize edilip konut standartlarının yükseltilmesi gerekir. Bu klasik anlamda kentsel dönüşüm değildir. Sosyal Belediyeciliğin en fazla uygulanacağı yer bence Dulkadiroğlu Bölgesi’dir. Sosyal belediyecilik anlamında bu bölgenin refahına onların iyileştirilmesine sunarak, bu bölgedeki insanların hayat standardının yükseltilmesi inancındayız.

Necati Okay Başkan seçildiğinde kırmızıçizgileri ne olacak?

İlçe teşkilatlarında görev yaptığımda bizim için en önemli unsur insandı. Yani vatandaşlar ile yakın diyalog içerisinde olmaktı. Bizim gündemimizin ortasında insan var. İnsanlarla aralıksız ve kesintisiz görüşmek bizim en önemli özelliğimizdir. Vatandaşı dinlemek ve vatandaşın derdine ortak olmaktır. Vatandaşların problemleri çözülemese bile onları dinlediğimiz için onların problemlerinin hafiflediğinin farkındayız. İnşallah biz yine insanların içinde olmaya devam edeceğiz. İnsanlarımızın bizle kesintisiz görüşme imkânlarını yine vereceğiz. Yapacağımız projelerle ilgili de toplumun görüş ve önerilerine açık olacağız. Herkesin görüş ve önerilerini yapılabilirlik oranını ortaya koyarak vatandaşımızın hizmetine sunmaya çalışacağız.

Yeni kurulan ilçelere kamu kampüslerinin kurulması gerektiğini söylemiştiniz. Kamu Kampusunun ayrıntıları nedir?

Kamu kampusu tabi ki bir tabir ama şu anda büyükşehir yapılanmasından dolayı buna ihtiyaç vardır. Örneğin Elbistan’da ne kadar devlet kadrosu varsa o kadar devlet kadrosunun Dulkadiroğlu’na gelmesi söz konusudur. O kadarının da Oniki Şubat İlçesine gelmesi söz konusudur. Yeni atanan kaymakamlarımız bununla ilgili çalışma yapmaktalar. Bu yeni oluşum bize bir fırsatta oluşturmaktadır. Bu şehrimizin belirli konularda iyileştirilmesi söz konusudur. Biz Dulkadiroğlu’nda tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde bir ilçe meydanı ve bu meydanın etrafında kümelenmiş kaymakamlık, belediye binası ve ilgili tüm devlet kuruluşlarının tamamı bu meydanın etrafında oluştuğu takdirde bu bölge bir cazibe merkezi olacak. Sonuçta 5-10 bin kişinin girip, çıkacağı bir bölge olacaktır. Günlük 5-10 bin kişinin girip çıkacağı yer cazibe merkezi olacak. Bu bölge cazibe merkezi haline geldiğinde bunun etrafında da kentleşme hızlanır. Bu yapıyı biz Dulkadiroğlu’nun etrafına kurduğumuz takdirde şehirleşmenin de temellerini atmış olacağız. Bununla beraber yeni Dulkadiroğlu ilçesinin oluşumuna ve gelişimine katkı da bulunuruz. Aynı şeyin Oniki Şubat’a da yapılması lazım. Çünkü orantılı bir şekilde şehrin büyümesi gerekiyor. Dolayısıyla büyükşehir yapılanması bize çok güzel fırsat vermekte ve buna heba etmememiz lazım.

Bu kampus projesinde yer projesi olur mu?

Dulkadiroğlu Bölgesi’nde kesinlikle alan sıkıntısı olmaz. Çok geniş açıdan değerlendirerek en iyi kararın verilmesi gerekiyor. Akabinde o bölgenin bu meydana göre dizayn edilmesi gerekir. Modern batı kentlerinin tamamında bir kent meydanı mevcuttur. İnşallah bizde bu kent meydanı ihtiyacını hem Dulkadiroğlu hem de Oniki Şubat ilçeleri için oluştururuz.

O bölge yamaç villaları yapmaya müsait bir bölge.  O bölge için yamaç villaları yapma düşünceniz aklınızdan geçti mi?

Kaliteli konuttan kasıt yüksek katlı konut değildir. Bundan kasıt, daha düşük katlı, daha çevreci, daha bahçe içerisindeki yerleşik konut alanı makbuldür. 3-4 katlı yapılarla da düzenli konut yapımı oluşabilir. Bizim doğu bölgesinin coğrafi özelliklerinin, batı bölgesinden daha iyi olduğu kanaatindeyim. Bu bölgedeki havanın ve suyun batıdan daha iyi olduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla şartlar gerçekleştirildiğinde şehrin en güzel bölgesinin Dulkadiroğlu Bölgesi’nin oluşturulacağı kanaatindeyim.

Meclis Üyeliği seçimleri var. İlçelerdeki meclis üyelikleri nasıl olacak?

61 kişiden oluşan bir meclis oluşturulacak. Bunun 11 tanesi ilçe belediye başkanı olacak. Birisi de ilçe belediye başkanı olacak. Geriye kalan 49 kişiden oluşan büyükşehir belediye meclisinin 6 tanesi Dulkadiroğlu’ndan 7 tanesi Oniki Şubat’tan diğerleri de diğer ilçelerden oluşmak üzere 49 tane meclis üyesi Büyükşehir adına görev yapacak. İlçelerde ise Dulkadiroğlu’nun meclis üyesi 31 kişi, Oniki Şubat’ında 37 tane belediye meclis üyesi olacak. Dulkadiroğlu’nun ilk 6 meclis üyesi aynı zamanda büyükşehir belediyesi meclis üyesi, Oniki Şubattaki ilk 7 belediye meclis üyesi de otomatik olarak Büyükşehir Belediye meclis üyesi olacak. Öyle bir meclis oluşturulmalı ki bu sahayı yansıtmalıdır. Her bölgeden insanlar bu meclis üyelerinin arasında olmalıdır. Belediyelerimizin sadece sahayı kucaklama görevi yok. Aynı zamanda da bölgenin temsil yönünden de üyeleri mevcuttur. Bazı kısımlar teknik kısımlardan oluşmalıdır.

Vatandaşlara son olarak mesajınız nedir?

Ak Parti’ye destek olmaya devam etsinler. Ak Partimizin insan odaklı siyaseti devam edecek. Bu yerel seçim süreci sadece bir yerel seçim süreci değil. Bunu akıllarından çıkartmasınlar. Burada sadece belediye başkanlarını seçmeyecekler. Burada tüm Türkiye’nin ve Müslüman âleminin geleceği söz konusudur. Türkiye’mizin 2023 vizyonu bu yerel seçimlerde gizlidir. 3 ay sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde gizlidir. Daha son 1 yıl sonra yapılacak olan genel seçimlerde gizlidir. Milletimiz ve partimiz bunları kazasız belasız atlattığında milletimizin önünde hiçbir engel kalmamaktadır. İnşallah ülkemiz koşarak bu 2023’e gidecektir.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ