Müzeler Haftası’nda Çorlu’da bambaşka bir heyecan yaşanıyor. TÜMKASDER’in Kültür Evi, anaokulları, ilkokullar, orta okullar, liseler ve üniversiteler tarafından gezilerek, tarihsel bir ziyaret atmosferi yaşanıyor.

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Kültür Evi’nin 1880 ile 1970 arasında Kastamonu’da çiftçilik ve ev aletlerinde kullanılan yüzlerce ürünün bir araya getirildiği ecdad yadigarı eserlerden oluştuğunu belirterek, “Genç kuşaklarımızın bu nadide eserleri bizimle birlikte aynı heyecanı paylaşarak yaşamaları ve tarihi yerinde görmeleri gerçekten mutluluk vericidir. Bizler, öncelikle bu eserleri bizzat yerlerinden bularak ve buraya taşıyarak, ecdadımızın mirasını yaşatmayı, gelecek kuşaklara aktarmayı borç bildik. Müzeler Haftası dolayısıyla da öncelikle çocuklarımızın, gençlerimizin ve 7’den 70’e herkesin bizim değerlerimizle buluşmaları bizleri sevindirmektedir” dedi.

Çorlu (Pazartesi pazarı meydanı) Şeyhsinan mah. Muhtarlık yanı, Güney cad. No: 14 adresinde bulunan TÜMKASDER Kültür Evi’ni ziyaret ederek, tarihsel bir gezinti ve tarifi imkansız bir nostalji yaşayanlar, öncelikle bu müze kimliğini taşıyan tarihsel mekanı oluşturanlara teşekkür ettiklerini belirterek, “Anadolu’muzun her köşesi, bir başka tarih güzelliğiyle ve değeriyle dolu. Bu eserleri bulabilmek ve bir araya getirebilmek gerçekten önemli. Bu eserlere bakarak, atalarımızın nasıl bir hayat sürdükleri konusunda bilgi ve fikir sahibi olabiliyoruz” dedi.