Kahramanmaraş’ta “uyum programı” kapmasında okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için ders zili çaldı, okullar cıvıl cıvıl oldu.

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Kahramanmaraş’ta da okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfa kayıt yaptıran minik öğrenciler için eğitim öğretim dönemi başladı Minik öğrenciler uyum programı kapsamında okullarına velileriyle birlikte geldiler.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için hazırlanan uyum programı çerçevesinde ilk gün okullarda açılış törenleri düzenlendi Okul müdürleri velilere bu uygulamanın amaçlarını, yararlarını ve okul öncesi eğitim programını özetleyen açıklamalarda bulundular.  Minik öğrenciler sınıflara velileriyle birlikte girip sınıflarında bulunan arkadaşları,öğretmeni ve daha sonrada  okul yönetimi ve personelle tanıştılar ve okullarının değişik bölümlerini gezerek ilk günün mutluluğunu yaşadılar.

Minik öğrenciler için hafta içerisinde masallar okunacak, çeşitli oyunlar oynatılacak ve sevecekleri etkinlikler uygulanacak.