Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan İlimizden ayrılmadan önce İlkokul, Ortaokul, Lise ve dengi okul müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirerek onlarla vedalaştı.

 

“Değerli arkadaşlarım, Kahramanmaraş’ta sizlerele 2 yılı aşkın görev yaptık. Görev anlayışımız içinde ekip ruhuna çok önem verdim, okul müdürlerine rağmen milli eğitim müdürünü, öğretmenlere rağmen okul müdürlerini, öğrenci ve velilere rağmen öğretmenlerle başarmanın şansı yoktur dedim ve hep sizlere güvendim, sizlerin de bize güvenmenizi istedim. Amir memur anlayışı içinde değil, abi kardeş ilişkisinde, özellikle Milli Eğitim Müdürlüğümüzle sizlerin barışık olmalarına özen gösterdim. Her zaman kapımı açık tuttum.” Diyerek sözlerine başlayan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“ Biz eğitimcilerin görevi, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek, aynı zamanda ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu alanda da sizlerle güzel çalışmalarımız ve katkılarınız oldu.

2010 daki SBS deki başarımız %23, bir sonraki sene %27, bir sonraki sene yani geçen sene %40 tı. Çok güzel bir trend yakalamıştık. LYS’de de güzel bir başarımız vardı. Arkasından TEOG sınavlarımızda özellikle ikinci dönem yaptığımız hamlelerle bu başarıları daha da yükseltmek için tüm çalışanlarımızla büyük gayretler içerisine girdik. Gerçekten büyük bir özveriyle herkes üzerine düşen görevini yaptı. Ben okul okul dolaşarak öğretmenlerimizle de vedalaşmak isterdim ama hem tatilde olmaları, hem de zamanım olmayışında dolayı sizler vasıtasıyla kendilerine teşekkür ediyorum, hakkım varsa helal ediyorum, sizlere de haklarınızı helal edin” dedi.

Alkan,  konuşmasının ardında salon kapısında okul yöneticileriyle tek tek tokalaşarak vedalaştı.

Alkan’ın salonda ayrılmasından sonra Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen yılsonu çalışmaları ile ve özelliklede Okul Öncesi okullaşma oranının ilimizde yükseltilmesi konusunda çalışmalar gerçekleştirilmesi için önerilerde bulundu.

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Halil İbrahim Çolakkadı kendisini tanıtarak ilçesiyle ilgili eğitim çalışmalarından bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Akküncü’nün atamalarda belli konularla ilgili bilgi vermesinden sonra toplantı sona erdi.