İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile tanışma ve değerlendirme toplantısı yaparak eğitim adına önemli mesajlar verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin yönetmenlik, mevzuat ve ilgili yazıları mutlaka okuyarak sağlıklı işlem yapılmasını, okullara sık sık ziyaretler düzenleyerek personellerle birlikte olunması ve kurumların tüm odalarının gezilmesi gerektiğine dikkat çekerek üretken ve paylaşımcı olmalarını istedi. Akkurt daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Kamu hizmetini yaparken yolsuzluk, ahlaksızlık, yanlış anlaşılmalara sebep olacak tavır ve davranışlardan kaçınmamız gerekir.

Kırmızı çizgileri unutmayın yolsuzluk, ahlaksızlık vatandaşa kötü muamele

Uyuma önem verin. Aile havası içinde çalışmaya devam edelim.

Bilgi güçtür. Bilgili insan güçlü insan demektir. Herkes aynı şekilde çalışkan, fedakar ve güçlü olmalı.

İlk günkü azminizi, enerjinizi kaybetmemeniz lazım” azmini ve enerjisini kaybeden bunlarla yeniden nikâh tazelesin.

Kendilerini değiştirmedikleri sürece başkalarının değiştiremeyeceğini bilelim.

“Öğrenmek için istekli olacağız. İşe giriş amacınızı unutmayın. Vatana ve millete hizmet için biz işe girdik. Araştırın, inceleyin, tecrübeli insanlardan bir şeyler öğrenmek için çaba gösterin” Kamu kurumuna hizmet almak için, vatandaşlara kendilerini önemli hissettirmelerini sağlayın.

Onları dinleyin, kibar davranın, güler yüzlü olun. O insanların mevzuata göre işlemini yapamayacaksanız bile, kurumdan mutlu ayrılmalarını sağlamış olursunuz.

Bazen insanlar sizin sabrınızı ölçer; onları yatıştırmak, dinlemek ve mutlu bir şekilde göndermek bizim görevimizdir.” Dedi.

Daha sonra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmenlikle ilgili bilgilendirme yaptı.

Toplantıya Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Göksun İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Demirtaş, Nurhak Göksun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Marangoz, Ekinözü Göksun İlçe Milli Eğitim Müdürü Daniye İlik, Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu, Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo katıldı.