Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi Uzunsöğüt köyünde ikamet eden Ali Kelepir isimli engelli öğrenciye Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı akülü araç gönderdi.

06 Şubat 2014 Perşembe günü köyde düzenlenen törenle akülü aracı engelli öğrencinin ailesine takdim eden Vali Şükrü Kocatepe burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı,  “Değerli evladımız Ali, akülü sandalyesi olmadığını ve okula gidemediğini ifade etmiş. Basın mensubu kardeşimiz de bunu kamuoyuna duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı konuyu öğrenmiş ve Ali’nin eğitim öğretimini tamamlayabilmesi için, isteği olan bu akülü aracı Ali’ye ve ailesine takdim edilmek üzere bize gönderdi. Bizde Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’nın armağanı olan bu akülü aracı, başarı ve sağlık dilekleriyle kendilerine teslim ediyoruz.”

Milli eğitim Bakanlığının ‘Evde Eğitim’ projesinden de bahseden Vali Kocatepe, bu programla okula gidemeyen çocuklar için öğretmenlerin evlere gelerek çocuklara gerek ilköğretim düzeyinde olsun gerekse ortaöğretim düzeyinde olsun eğitim verdiklerini söyledi. Şu anda Kahramanmaraş’ta 38 öğrencinin bu şekilde eğitim-öğretimini sürdürdüğünü ifade eden Vali Kocatepe,  yurt genelinde ise 2000’in üzerinde çocuğun evde öğretim imkânından faydalandığını belirtti.

Türkoğlu ilçesi Uzunsöğüt köyünde düzenlenen törende Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’da hazır bulunmuştur.

EVDE EĞİTİM HİZMETLERİ

Sağlık problemi nedeniyle en az dört ay süreyle evden çıkmasının mümkün olmadığını belirten sağlık kurulu raporu olan ve eğitim-öğretim kurumlarından doğrudan yararlanamayan zorunlu (okulöncesi ve ilköğretim) öğrenim çağındaki öğrencilerin evine, tedavi gördüğü süre boyunca öğretmen giderek, eğitim hizmetlerinin evde yapıldığı özel eğitim şekline  “evde eğitim hizmetleri” denir.

Amaç;

Evde Eğitim Hizmetlerinden amaç, öğrencinin hastalığının tedavisi süresince, okula gidememesi nedeniyle, alması gereken eğitim-öğretiminden uzak kalmamasını sağlamaktır. Okuldan ve eğitimden soğumasını önlemek, okula-öğrenmeye-eğitime karşı ilgisini koparmamaktır. Eğitimine ara vermeden sürekliliği sağlayarak eğitiminin kesintiye uğramasını engellemektir. Böylece öğrenci hastalığı nedeniyle okula gidememiş olsa bile, eğitim-öğretim olanaklarından yararlanmaya devam etmektedir; yaşıtlarından ve emsallerinden geri kalması önlenmektedir.

ilkesinden hareketle hastalığının tedavisi sürecinde, çocukları kendi kendine terk etmeyip onlara ulaşarak çocuğu hayata hazırlamak için her konuda eğitmek ve rehberlik yapmaktır.

Hastalığı nedeniyle evden çıkamayın bu çocukların evinde eğitim verilerek, kendisine değer verildiği hissettirilerek diğer insanlardan bir farkları olmadığı mesajı verilmiştir. Hastalığının tedavisindeki zorlu süreçte ona eşlik ederek, yaşadığı olumsuzlukları unutturmaya çalışarak, sorunlarını paylaşarak, hastalıkla mücadele sürecinde ona yardımcı olarak, destekleyerek moral seviyesini yükseltmektir.