Maraşta Haber
Maraşta Haber

Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ’in 2015 yılı bütçe konuşması

Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ TBMM Genel Kurulunda 2015 Mali Yılı Bütçe Kanun Tasarısı’nın üçüncü turunda Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünün 2015 yılı bütçesi ve faaliyetleri üzerine AK Parti Grubu adına söz aldı.  Genel Kurulda Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünün 2015 yılı bütçesi ve faaliyetleri üzerine Milletvekillerine konuşan GÜVENÇ’in konuşması meclis tutanaklarına […]

Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ’in 2015 yılı bütçe konuşması

15 Aralık 2014 - 19:30A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ TBMM Genel Kurulunda 2015 Mali Yılı Bütçe Kanun Tasarısı’nın üçüncü turunda Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünün 2015 yılı bütçesi ve faaliyetleri üzerine AK Parti Grubu adına söz aldı.

 Genel Kurulda Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünün 2015 yılı bütçesi ve faaliyetleri üzerine Milletvekillerine konuşan GÜVENÇ’in konuşması meclis tutanaklarına şu şekilde geçti:

 “Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri;

Türkiye ve Ortadoğu amme idaresi enstitüsünün 2015 yılı bütçesi ve faaliyetleri üzerine AK PARTİ Grubu adına söz almış bulunmaktayım. Ekranları başında bizi izleyen değerli halkımızı, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimi ve sizleri saygıyla selamlıyorum.

Değerli milletvekilleri,

Kamu yönetim bilgisi yüzyıllarca yıldır, kamu yönetimi okullarında verilmektedir. Osmanlıda kurmuş olduğu Enderun mekteplerinde kamu yöneticisi yetiştirmiştir.

Türkiye ve Ortadoğu amme idaresi enstitüsü 1952 yılında kurulmuş olup günümüzde ülkemizin tüm kamu kurum ve kuruluşları için gerekli olan kamu yöneticilerini ve eğitimcilerini yetiştirerek milletimizin bu alandaki ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır.

Türkiye ve Ortadoğu amme idaresi enstitüsünün eğitim ve öğretim programından günümüze kadar 4 bin 952 yüksek lisans ve doktora öğrencisi mezun olmuştur. Ocak 2014 Eylül 2014 arasında dönemde toplamda 172 yabancı kamu görevlisine 8 farklı eğitim programı düzenlemiştir.

Hepimizin sosyal hayatta değişik zamanlarda değişik rolleri olmaktadır. Hepimiz zaman zaman yönetici zaman zamanda yönetilen konumdayız, dolayısıyla herkesin iyi bir yönetici olması hepimiz için son derece önemlidir. Hayatta başarılı olmakta bu rolleri en iyi şekilde oynamamıza bağlıdır. Şimdi sizlere başarılı bir idarecide bulunması gereken karıdakini anlamak açısından dinlemenin önemiyle ilgili yıllar önce yazdığım kısa bir makaleyi okumak istiyorum.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri,

İyi bir yönetici;

İyi bir lider,

Aile saadetini sağlayan baba,

İsabetli fetvalar veren âlim,

Hastalarına şifa dağıtan doktor,

Sorunları yakalayan gazeteci,

Proje çizen mimar…

Velhasıl iyi, olmanın başlangıcı Öncelikle iyi bir dinleyici olmaktır.

İyi bir dinleyici olmadan, karşıdaki insanları anlamak mümkün olmaz, karşıdakini anlamadan da isabetli kararlar verilemez.

Hekimlikte, anemnez, diyorlar

Hastalığın hikâyesini dinlemeye, hastalığı, hastayı anlamanın olmazsa olmazı…

İyi anamnez, isabetli teşhis, doğal olarak da doğru tedavi demek.

Bir hâkim veya savcının yanında okumuştum ‘’Tek tarafı dinlemek, yanıltır; iki tarafı dinlemek, adalet dağıtır.’’ İlle de dinlemek.

Talebe, öğretmeni mutlaka dinlemeli, öğretmen öğrenciyi, anlamalı, anlamak için dinlemeli.

Fakih, iyi dinlemeli, isabetli fetva için

Baba, iyi dinlemeli, çocuklarını anlamak için

Mimar, kendi kafasındaki, projeyi değil, istenileni çizmeli, bunun için, önce dinlemeli…

Asıl, meziyet dinlemekte, İyi yönetici dinlemeyi Bilmeli. İnsanlar çekinmeden yanına girmeli, derdini söylemeli, İnsanlar derdini anlatacaklar ama TBMM’de de başarının birbirimizi anlamamıza anlamak içinde mutlaka birbirimizi dinlememiz gerektiğine inanıyorum.

Ülkemizin geleceği, milletimizin mutluluğu kamu yöneticilerimizin insanları dinleyip problemleri çözme başarısına, gelişmeleri en iyi şekilde takip etmesine, kanun, Yönetmenlik ve Tüzükleri zorlaştırmadan milletin menfaatine uygulamasına bağlıdır.

Kötü bir yönetici bulunduğu makamın kapısını kapatıp saltanat makamı haline getirirken, devletin soğuk yüzü olur ve milleti devletten soğutur, iyi bir yönetici makamın millete ait hizmet makamı olduğunu bilir. Devletin sıcak yüzü ve şefkatli kolları olur ve devleti millete sevdirir milletin aidiyet duygularını artırır.

Açıkça söylemek gerekirse İyi bir kamu yöneticisinin kuruma kazandıracağı çok şey olduğu gibi kötü bir kamu yöneticisi de kuruma, topluma çok büyük zararlar verir. Bu bağlamda kamu yöneticiliği son derece önemlidir. Çok iyi yetişmesi son derece önemlidir.

Ak parti olarak 12 yıllık iktidarımız boyunca en büyük mücadeleyi bürokratik oligarşiye karşı verdik. Sayın cumhurbaşkanımız başbakanlığı döneminde söylemiş olduğu sayın valim fakir seni değil sen fakiri bulacaksın, iftarı fakir sofrasında açacaksın, kömürü gerekirse sen dağıtacaksın derken bürokrasinin kendine gelmesi, bulunulan makamların hizmet makamı olduğu saltanat makamı olmadığını belirtmek içindir. Şükürler olsun 12 yıllık iktidarımız boyunca bu noktada ciddi mesafeler aldık ama şüphesiz yapacak çok şey vardır.

Buradan tüm yöneticilere şöyle seslenmek istiyorum hizmet makamlarının hizmetine yapışılırsa hem hizmet etmek mümkün olur hem de makamı korur, makama yapışırsa ne hizmet edilir nede de makam korunmaz.

 

Sayın Başkan, çok değerli milletvekilleri;

Son olarak, çalışmalardan dolayı tüm Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü çalışanlarına teşekkür ediyor, en içten duygularla sizleri ve aziz milletimizi selamlıyor, 2015 yılı bütçemizin ülkemiz için, milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ