Maraşta Haber
Maraşta Haber

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu sordu,Bakan Taner Yıldız cevapladı

“HES KAZALARI DİKKATLİ DENETLENECEK” Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu’nun çok sayıdaki soru önergesine Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda hükümet adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, HES kazalarına neden olan sebeplerin belirlenmesiyle alakalı olarak dikkatli bir denetim yapıldığını söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar […]

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu sordu,Bakan Taner Yıldız cevapladı

03 Ekim 2013 - 19:42A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

“HES KAZALARI DİKKATLİ DENETLENECEK”

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu’nun çok sayıdaki soru önergesine Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda hükümet adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, HES kazalarına neden olan sebeplerin belirlenmesiyle alakalı olarak dikkatli bir denetim yapıldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu’nun doğalgaz ve elektrik fiyatlarına geçen bir yıl içinde yapılan zamlara yönelik, “ülkemizde 2002 yılında 200 kilovatsaatlik elektrik tüketim bedelinin asgari ücret içerisindeki payı yüzde 20,2’lerdeyken, 2013 yılında bu değer yüzde 9,1’lere düşmüştür.

Yapılan Zamlar

Ülkemizde 2002 yıllarında 125 metreküplük doğal gaz tüketim bedelinin asgari ücret içerisindeki payı yüzde 32’lerdeyken, bu değer yüzde 16,5’lara düşmüştür.

2002 yılından itibaren vatandaşımızın geliri içerisindeki enerji faturası olarak ödediği miktar önemli ölçüde azalmıştır ve şunu da belirtmek isterim ki, Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında doğal gazı en ucuz alan ülke olmamamıza rağmen, doğal gazı en ucuz satan ülkeyiz ve elektrikte de aynı şekilde derece yapmaktayız.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu’nun Kahramanmaraş’ın ilçelerinin doğalgaza kavuşturlması konusundaki bir başka soru önergesi ve HES inşaatlarında yaşanan kazalara yönelik olarak da şu şekilde cevap verdi:

İlçelere Doğalgaz

“BOTAŞ tarafından doğal gazın ülke genelinde kullanımının sağlanması kapsamında Kahramanmaraş ilimizdeki doğal gaz arzı sağlayan Malatya-Gaziantep doğal gaz boru hattının ilgili tarih ve sayılarındaki gaz arzı sağlayan Malatya-Kahramanmaraş-Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım Hattı Projesi 21 Ağustos 2006 tarihinde tamamlanmıştır.

Afşin-Elbistan doğal gaz boru hattıyla alakalı da 2014 yılında mühendislik çalışmalarının tamamlanmasını müteakip ihaleye çıkılacaktır. Kahramanmaraş Türkoğlu, Kılılı, Kavaklı ve Karacasu bölgeleriyle ilgili oluşan dağıtım bölgesinde de Kahramanmaraş Doğal Gaz Dağıtım Lisansı ihalesi kapsamında gerçekleştirilmektedir.

HES Kazaları

HES inşaatlarıyla alakalı yaşanan kazalarla ilgili, 2012 yılı sonu itibarıyla 531 HES inşaatı devam etmektedir ve çalışma ortamlarında riskin en aza indirgenmesi amacıyla da 4857 sayılı İş Kanunu, 6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’yla ve diğer ikincil mevzuatlarla alakalı düzenlemeler yer almıştır. Bununla birlikte, kazaya neden olan sebeplerin belirlenmesiyle alakalı da dikkatli bir denetim devam etmektedir.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu’nun enerji tasarrufu ve kömür gazlaştırılması konusunda da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, “Enerji tasarruflarıyla alakalı yapılan çalışmalardır. Farklı sektörlerde, cam, kâğıt, tekstil, kimya, demir, çelik, çimento gibi sektörlerde, sanayide ve bir çok meskenlerde, tarımsal sulamalarda da enerji tasarrufuyla alakalı çok ciddi bir hedef ortaya konmuştur, yüzde 20 oranında azaltılması hedeflenmektedir.

Güneş enerjisiyle alakalı çalışmalar da 600 megavatlık -biliyorsunuz- güneş enerjisine dayalı elektrik üretim santrali için başvurular EPDK tarafından alınmıştır ve söz konusu yönetmeliğin yayınlanmasıyla beraber, 2014 yılında bunlar yayımlanılacaktır.

Kömür Gazlaştırma

Kömür gazlaştırma tesisleriyle alakalı konuda Kütahya Tunçbilek’teki kurulan tesis pilot amaçlıdır ve bunun devamı Manisa Ege Linyitleri İşletmesinde Soma’da yer almakta olup Kahramanmaraş ilimizde böyle bir planlama henüz yapılmamaktadır. 1 miyar metreküp SNG (sentetik doğal gaz) üretimi gerçekleştirilmesi de planlanmaktadır Soma’da.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ