Araştırmacı- Yazar Dursun Gürlek KSÜ’de ‘İstiklal Marşı ekseninde Mehmet Akif Ersoy’u anlamak’ temalı programa geldi.

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Dil ve Edebiyat Topluluğu tarafından organize edilen ‘İstiklal Marşı ekseninde Mehmet Akif Ersoy’u anlamak’ temalı programa katılan Araştırmacı- Yazar Dursun Gürlek Üniversite gençliği ile söyleşide bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Fetih Yanardağ’ın danışmanlığında Dil ve Edebiyat Topluluğu tarafından yapılan Araştırmacı- Yazar Dursun Gürlek’in katıldığı söyleşide KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans salonu öğrencilerle doldu taştı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşının yazım aşamalarının anlatıldığı söyleşiye KSÜ’den bir çok akademisyen ve Üniversite dışından bir çok misafir katıldı. Program sonunda Rektör yardımcısı Prof.Dr. Uğur Yıldırım tarafından Dursun Gürlek’e Maraş işi ceviz oyma bir sandık hediye idildi.

Ardından KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’ı makamında ziyaret eden Yazar Gürlek; “Kahramanmaraş insanı tıpkı dondurması gibi dışı soğuk ama kalpleri çok sıcak” dedi. Gürlek ziyaretteki konuşmasına şöyle devam etti; “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi hakkında fazla bir bilgim yok ama ben Kahramanmaraş’ı gelmeden görmeden de seviyordum. Neden seviyorum bir kere tarih ve kültür yönünden hem eski hem renkli bir şehir, Necip Fazıl gibi, Prof. Mükremin Halil Yinanç gibi dünyaca meşhur simalar yetiştirmiş, halen hayatta olan Vehbi Vakkasoğlu, Nuri Pakdil gibi önemli simaların yanında halende yetiştirmeye devam ediyor. Mesela Fransız işgalcilerine karşı çıkmış ve ilk kurşunu atmış Sütçü imam’ın ismi sadece Kahramanmaraş’ı onurlandırmıyor Türkiye’yi gururlandırıyor. Türkiye’de herkesin sevgilisi Sütçü İmam gibi bir zatın Üniversiteye isminin verilmesi son derece isabetli olmuş. Duyduğum kadarıyla da Üniversiteye birçok yazarlar davet edilerek kültür sohbetleri yapılıyormuş işte buda bu şehre ve bu Üniversiteye yakışan bir harekettir. Bende bu gün gördüğüm ilgi ve alakadan dolayı çok memnun ve mutlu oldum, yöneticilerimiz ve öğrencilerimiz bizleri pür dikkat dinlediler. Son olarak Maraş dondurmasından bahsetmezsem olmayacak, dondurma dediğimizde aklımıza ilk olarak soğukluk geliyor ama buna ‘Maraş dondurması’ dediğimizde o soğukluk birden sıcaklık oluyor. Maraş insanı da tıpkı dondurması gibi o soğuk görüntüsünün altında çok sıcak bir kalp taşıyor, bu programdan çok memnun kaldım, bu ve bunun gibi programlar bu şehrin kültürüne, tarihine yakışır bir şekilde devam eder inşallah.  Ben bu sıcak ve samimi karşılamalarından ve ilgilerinden dolayı Sayın Rektörümüzün şahsında tüm Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretine gelen misafirlerine ‘hoş geldiniz’ diyen KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ise; “Dursun Gürlek gibi bir değerimizi Üniversitemizde ağırlamak ve onun ferasetinden faydalanmak bizleri son derece memnun etti. Hele Kahramanmaraş ve Üniversitemiz hakkında söyledikleri bizlerin gururunu okşadı, kendisine şükranlarımı sunuyorum” dedi. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Uğur Yıldırım, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Mehmet Fetih Yanardağ ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Sadi Gedik’te hazır bulundu.