Kahramanmaraş Çevre Yolu Kapsamında Karayolları tarafından ihale edilen ve yapımına ihale itirazları nedeniyle 8 ay geç başlanan, adeta yılan hikâyesine dönen kavşak ve yol yapım işi belirsizliğini koruyor. Yani mahkeme nedeniyle iş devam etmemekte.

Aslında KSÜ Kavşağı ve yol yapım işi, 2013 Aralık ayında başlamıştı. İhale itirazları nedeniyle de 8 ay geç başlanan kavşak ve yol yapımındaki son durumu öğrenmek için, işin belirsizliğinin sürmesi, devam etmemesi nedeniyle, en sağlıklı bilgiyi alabileceğimizİdris Tezcan’ın kapısını çaldık. Durum nedir, ne değildir diye.

Yüksek İnşaat Mühendisi Tezcan’ın ize söylediği şu oldu:“Çevre yol yapımı ihalesini bilindiği üzere Ankara menşeli, DSK firması almıştı. Kahramanmaraş Çevre Yolu kapsamında Karayolları tarafından ihale edilen ve yapımına ihale itirazları nedeniyle 8 ay geç başlanan kavşak ve yol yapım işi, 2013 Aralık ayında başlamıştı.

Yaklaşık 5 ay devam eden çalışmalardan sonra İdari Yargı, Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) verdiği kararı esastan bozup, bu karar Karayolları’na ulaşınca 2014 Nisan ayında iş durdurulmuştur.” (Kaynak:MarasKimlik)