Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Yetimler Kardeşlik İftarında Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un verdiği Kardeşilk İftarı yaklaşık 1500 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Hünkar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen iftar yemeğine Vali Şükrü Kocatepe, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Adalet Bakan Yardımcısı Av. Veysi kaynak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Muh. Kur. Albay Kerim Acar, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih […]

Kahramanmaraş’ta Yetimler Kardeşlik İftarında Buluştu

14 Temmuz 2014 - 22:47A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un verdiği Kardeşilk İftarı yaklaşık 1500 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Hünkar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen iftar yemeğine Vali Şükrü Kocatepe, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Adalet Bakan Yardımcısı Av. Veysi kaynak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Muh. Kur. Albay Kerim Acar, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Oniikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Müftüsü Muhammet Gevher ile diğer protokol mensupları ve yaklaşık 1500 kişi katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayını idrak etmenin sevincini yaşadıklarına dikkat çekerek: “Bu ay merhamet, sabır, anlayış ve paylaşma ayıdır. Bir kez daha şehrimize, milletimize tüm İslam Âlemine ve inananlara mübarek ramazan ayının hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayının kutsiyetine ve manevi havasına zarar vermeden program ve faaliyetler yapmaya gayret gösteriyoruz. Öncelikle bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz iftarımıza hoş geldiniz. Bu rahmet ve bereket ayında bizlerle beraber olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.

Bizim için en önemli şeylerden bir tanesi Allah’ın bize emanet olarak verdiği çocuklarımıza sahip çıkmak, yardımcı olmaktır. Esas vazifemiz bu. Biz kendisi de bir yetim olan şefkat Peygamberi’nin ümmetiyiz. Biz biliyoruz ki Cennette Resulullaha kardeş olmanın yolu yetimlere sahip çıkmaktan geçer. Hz. Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem), huzuruna gelerek kalbinin katılığından yakınan bir adama, şunu tavsiye etmiştir: “Kalbinin yumuşamasını istiyorsan, yoksulu doyur ve yetimin başını okşa.” Bizim inancımıza göre, bir toplumun kimsesizleri yetimleri, öksüzleri, çaresizleri kendini yalnız hissetmemeli… O sebeple sizlere ‘yalnız değilsiniz’ diye seslenmek istiyorum. Bir abiniz, bir kardeşiniz olarak, büyükşehir ailesi olarak üstümüze düşen görevi sonuna kadar yapmaya hazırız. Sizlerin de, derdinde sıkıntısında bir probleminde her zaman bizlerle beraber olmanızı dilerim. Unutmayın sizler bizim için yetim değil, birer emanetsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerimle bir kez daha Ramazanı Şerifinizi tebrik ediyor, kadir gecesine ve bayram günlerine birlik beraberlik içerisinde ulaşabilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

BU vesile ile davetimize icabet ederek bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan’ın selamını getirdiğini ifade ederek: “Sayın Başbakanımız sizlere kucak dolusu selamlarını gönderdiler. Ülkemiz son on yılda çok büyük mesafeler kat etmiştir. Özellikle sağlık alanında çok mühim mesafeler katetmiştr.

Bugün Sağlık İl Müdürümüzle görüştüm. Şu anda Kahramanmaraş’ta 2436 kişiye evde sağlık hizmeti veriliyor.

Hükümetimiz 12 yıldır sağlıkta dönüşüm programlarıyla halkımıza eşit, adil, sürdürülebilir ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmetini başarıyla sunmaktadır ve bu sunumu kısıtlı imkanlarla fevkalade başarıyla sürdürmektedir. Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye’yi örnek ülke göstermiştir. Bizim kültürümüzde, ‘artık işler iyi gidiyor, nasıl olsa yürüyor’ gibi bir mantık olamaz. Bu nedenle temel inancımızda olan ‘iki günü eşit olan ziyan etmiştir’ felsefesiyle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muhammet Gevher’in yemek duasının ardından çocuklara Hacivat-Karagöz Gölge oyunu sahnelendi.

Gecenin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye etti.

1 copy 5 copy 11 copy 12 copy 15 copy

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ