Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin bir tekstil fabrikasında çıkan yangına kritik bir müdahalede bulunduğu belirtildi.

Konu ile ilgili olarak İtfaiye Daire Başkanlığından yapılan açıklamada: “12 Mayıs Pazartesi günü, saat 10.16’da, İtfaiye Komuta Merkezimize Kahramanmaraş-Adana karayolunun 2. Kilometresinde bulunan bir tekstil fabrikasında yangın çıktığı ihbarı gelmesi üzerine, Merkez İtfaiye Grubumuzdan 16 er ve 4 araç ile 6 dakika içinde olay yerine ulaşılarak yangına müdahale edildi.

İşletmenin vater iplik sarma makinesinde başlayan kıvılcımın klima kanallarına sıçramasıyla meydana gelen yangın, erken müdahale sonucu birkaç dakika içinde söndürüldü. Soğutma çalışmaları ve ayrıca elektrik ve havalandırma tesisatının güvenli olarak devreye girmesi amacıyla, ekiplerimiz, çalışmalarına 2 saat daha devam etti. Yangın, kısmi zarar ile atlatıldı” denilerek bilgi verildi.

Aynı açıklamada ; şehrimizdeki fabrika, okul, hastane gibi özel ve kamu kuruluşlarında ’’Yangın Güvenliği ve Yangın Tedbirleri Eğitimi’’ programının aralıksız devam ettiği, bu eğitimlerin ücretsiz olduğu ve eğitimlerin sonunda bu kurumlardaki yangın söndürme personelinin, olası yangınlarda erken ve  ilk müdahalede etkin rol oynadıkları belirtildi.