Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Tablet Bilgisayarlı Eğitim Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 81 ilde 17 Şubat tarihinden itibaren tablet dağıtım işlemini başlatmasıyla birlikte Kahramanmaraş’ta da merkez ve ilçelerinde de altyapısı tamamlanmış okullara tabletler teslim edildi. Tabletler 16 Mart 2014 Pazar günü Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde okul yöneticilerine teslim edildi.  Konu ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan şu ifadeleri kullandı: […]

Kahramanmaraş’ta Tablet Bilgisayarlı Eğitim Başladı

18 Mart 2014 - 20:34A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 81 ilde 17 Şubat tarihinden itibaren tablet dağıtım işlemini başlatmasıyla birlikte Kahramanmaraş’ta da merkez ve ilçelerinde de altyapısı tamamlanmış okullara tabletler teslim edildi.

Tabletler 16 Mart 2014 Pazar günü Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde okul yöneticilerine teslim edildi.  Konu ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan şu ifadeleri kullandı:

“Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi olan FATİH projesi büyük bir projedir. Günümüzde bilişim teknolojileri ve materyalleri, eğitim öğretime pozitif katkılarıyla birlikte bu süreçte çok önem kazanmıştır.

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından hazırlanan (2006-2010) Bilgi Toplumu Stratejisinde, bilişim teknolojilerin eğitim sistemimizde kullanılmasıyla ilgili olarak: ”Bilgi ve Eğitim Teknolojileri eğitim sürecinin temel araçlarından birisi olacak, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin bu teknolojiyi etkin kullanmalarını sağlayacaktır” hedefi yer almaktadır.

Eğitimde değişim, gelişim ve dönüşüm adına yapılan bu proje adeta devrim niteliğindedir. Teknolojik donanım kullanmak suretiyle hem başarı hem de verimlilik artacaktır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ki Fatih Projesi ile tablet bilgisayarlar tamamen ücretsiz olarak devlet bütçemizle finanse edilmekte ve öğrencilerimize dağıtılmaktadır” dedi.

Kahramanmaraş merkez ve diğer ilçelerde alt yapısı tamamlanan ve ilk etapta tabletler şu okullarımıza verildi:

AFŞİN İLÇESİ: Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Afşin Anadolu lisesi, Tanır Çok Programlı Lisesi, Afşin Atatürk Endüstri (Atatürk Lisesi) Meslek lisesi, Afşin Anadolu Öğretmen Lisesi, Afşin Eshab-I Kehf Anadolu Lisesi.

ANDIRIN İLÇESİ:  Andırın Şehit Tacettin Çeribaşı Anadolu Lisesi, Andırın İmam Hatip Lisesi, Andırın Şehit Adem Seyfioğlu Çok Programlı Lisesi.

KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU İLÇESİ: Hoca Ahmet Yesevi Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi, Kadriye Çalık Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş Anadolu Lisesi, TOKİ Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi, Sütçü İmam Lisesi, Öğretmenler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kahramanmaraş Bilim Ve Sanat Merkezi.

ELBİSTAN İLÇESİ: Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi, İMKB Gazi Mustafa Kemal Çok Programlı Lisesi, Doğansitesi Çok Programlı Lisesi, Mükrimin Halil Anadolu Lisesi, Elbistan İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Elbistan Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi.

GÖKSUN İLÇESİ: Göksun Anadolu Lisesi, Şehitler Anadolu Lisesi.

NURHAK İLÇESİ: Nurhak Çok Programlı Lisesi,

 KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT İLÇESİ: Kahramanmaraş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi, Ali Galip Çalık Anadolu Lisesi, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi, Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi, İbrahim Çalık Lisesi, Gülizar-Şamil Aktaş Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş Spor Lisesi, Süha Erler Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi, İMKB Süleyman Demirel Fen Lisesi, Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi.

PAZARCIK İLÇESİ: Pazarcık Anadolu Lisesi, Pazarcık İmam Hatip Lisesi, Pazarcık Atatürk Anadolu Lisesi.

TÜRKOĞLU İLÇESİ:  Türkoğlu Anadolu Lisesi, Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkoğlu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi.

IMG_0791 IMG_0792 IMG_0794 IMG_0798 IMG_0800 IMG_0802 IMG_0803 IMG_0804 IMG_0805 IMG_0806

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ