İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumlarının da destek verdiği, Kahramanmaraş merkez Kız İmam Hatip Lisesi’nde Kantincilik yapan A.Kadir Gülmez’in öncülüğünde başlatılan “Tane tane kapaklar toplayalım, adım adım engelleri aşalım.” Mavi Kapak Toplama kampanyası” sayesinde 11 tekerlekli sandalye 11 engelliye umut oldu.

Mavi Kapak Toplama Kampanası’na gönüllü olarak destek veren Dulkadiroğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin topladıkları kapaklarla temin edilen tekerlekli sandalyeler, düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, bu tür toplumsal dayanışmaları çok önemsediklerini, destek verdiklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Allah Teâlâ engellilere, büyük kolaylıklar ihsan etmiştir. Engelliler, engellilik durumlarına göre birçok ibadetten ve sorumluluktan muaftırlar. Öğrencilerimizi bu anlamlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

“Sosyal sorumluluk projelerinin her zaman destekçisi olacaklarına” dikkat çeken Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “ engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmak için ellimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Kampanya süresince kendilerini yalnız bırakmayan Edeler Diyarı Platformu başta olmak üzere öğretmen ve idarecilere teşekkür eden A.Kadir Gülmez, kampanya süresince 12’si akülü olmak üzere 635 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydetti. Gülmez, yıl sonuna kadar bin tekerlekli sandalyeye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.