Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından organize edilen İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimleri Devam Ediyor.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa dayanarak çıkarılan “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik” gereği; Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında çalışan personele yönelik verilmesi gereken iş sağlığı ve güvenliği (İSG) Eğitimleri kapsamında, 01.10.2014 tarihinde Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Fatih AYGAN tarafından tüm Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmiştir.

Söz konusu eğitimde, iş sağlığı ve güvenliğinin tarihçesinden, günümüze kadar olan gelişmelerine, ilgili kanunlar ve mevzuat gereğince bilinmesi gereken konular ve alınması gereken tedbirlere dek pek çok konuda bilgi verilmiştir.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Merkez ve ilçelerdeki tüm kurum personeline belirli bir plan dahilinde verilen iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, daha önce de Göksun İlçe Sağlık Müdürlüğü, Göksun 1ve 2 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Afşin 1,2 ve 3 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda çalışan personellere verilmişti.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak titizlikle takip edilen bu eğitim programın tüm İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları personellerini kapsayacak şekilde belli aralıklarla devam edeceği bildirildi.