Eşinden ayrılan kadının intihara kalkışması üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri seferber oldu.

Konu ile ilgili olarak İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “14 Mayıs Çarşamba günü saat 09.45’te itfaiye komuta merkezimize, Trabzon Caddesi’ndeki 8 katlı bir binanın çatı katında intihar girişimi olduğu ihbarı gelmesi üzerine Merkez İtfaiye Grubumuza bağlı arama-kurtarma ekibi olay yerine sevk edildi.

Binanın ön kısmına hava yastığı açan itfaiye ekibimiz, iki elemanını da binanın çatısına yönlendirdi.  Binanın 8.katında kucağında 5 yaşındaki çocuğuyla intihar etmek isteyen N.G isimli kadını ikna etmek için emniyet yetkilileri ve olay yerine gelen Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İklime Hatun Aile Danışma Merkezi psikolog Ayşe Didem Dedeoğlu 2 saat boyunca ikna etmeye çalıştı.

Daha sonra kadının polisler tarafından kurtarılmasının ardından İklime Hatun Aile Danışma Merkezi sosyologlarından Ebru Yönder ve  Zeliha Armut çocukla ilgilendiler.

Daha sonra küçük çocuk psikolog ve sosyologlar eşliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne götürüldü. Burada kabul edilmeyen çocuk Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından tutanak karşılığında çocuğun babasının ailesine teslim edildi.