Kahramanmaraş’ta bir grup öğrenci tarafından Kent Meydanı parkında dilek feneri  uçurma organizasyonu düzenlendi. Kent’te ilk kez yapılan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Akşam  20:00 – 21:00 saatleri arasında alanda toplanan gençler önce dileklerini diledi, sonra da Kahramanmaraş semalarına  fenerleri bıraktılar.Kimilerinin dilek fenerleri gökyüzünü süslerken, aralarda bu konuda başarısız olanlarda oldu. Çevreden araçlarıyla geçen  vatandaşlarda kornalarla bu şölene ortak oldu.

Özelikle genç çiftlerin büyük ilgi gösterdiği ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik hakkında konuşan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ( KSÜ ) İşletme ikinci sınıf Öğrencisi Aycan Kılıçkaya şunları kaydetti;“Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştirmenin gururu içerisindeyiz. Sosyal medya üzerinden duyurduğumuz etkinliğimize beklentimizin üzerinde bir katılım oldu. Bunun içinde ayrıca mutluyuz.” İfadelerini kullandı.

Kılıçkaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda daha geniş kapsamlı bir etkinlik düşündüklerini belirterek, izinler konusunda  yardımcı olan makamlara teşekkür ettiğini de ayrıca belirtti.

Etkinlik, çektirilen fotoğraflarla son buldu.