Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürlüğü salonunda, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Aile İçi İletişim ve İnternet Bilinci semineri gerçekleştirildi

Son dönemde aile içi şiddet olaylarının artış göstermesinden dolayı eğitimlerde, ailenin ve anne-babanın önemini ön plana çıkaran Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen; 0–18 yaş arasında çocuğu olan anne-babaların, “anne-babalık becerilerinin geliştirilmesi ve böylece aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun ve ergenin var olan potansiyelini kullanmasını sağlamak” amacıyla yapılan projeye yoğun ilgi oldu. Türkiye’de 81 İlde gerçekleştirilmesi planlanan Aile İçi İletişim ve İnternet Bilinci Seminerinin 70.si de Kahramanmaraş’ta yapıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gül proje hakkında kısa ve öz bilgi vererek, seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulundu ve katılımcılara teşekkür etti.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürü Selahattin Kılınçkıran, usta öğretici ve kursiyerlerin katıldığı seminerde Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Uzmanı Hüseyin Erdoğan Aile içi iletişim hakkında detaylı bilgi vererek İnternet bilinci, İnternet kullanımında dikkat edilmesi gerekenler, Özel bilgi paylaşmanın riskleri, facebook ve Twitter kullanımın sakıncaları’ konu başlıklarında kursiyerleri aydınlattı. Seminerde Bakanlık V.H.K.İ görevlisi Sultan Karabulut’ta hazır bulundu.

Seminerin son bölümü soru-cevap şeklinde tamamlandı. Katılımcılar  seminerin çok verimli olduğunu ve sağlıklı bilgilere sahip olduklarını dile getirdiler.