19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Kahramanmaraş’ta İlk tören, Atatürk Meydanı’nda ki Atatürk Anıtı’nda gerçekleşti. Burada çelenklerin bırakılmasına müteakiben saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

 “Ölüm kalım savaşında dün olduğu gibi bugünde ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı mücadele sırasında en yüce mertebe olan şehadete eren şehitlerimize ve kahraman gazilerimize, asla tam manasıyla ödeyemeyeceğimiz minnet ve şükran borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek için, onların hatırasını en güzel şekilde yaşatmak, gelecek nesillere en doğru ve anlamlı şekilde aktarmak anlatmak zorundayız” diyen Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Abdurrahman Durdu, yaptığı açılış konuşmasında şehit ve gazilere olan minnet duygularını dile getirdi.

Tören Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kahramanmaraş Şubesi ikinci Başkanı Mehmet Gökkız’ın günün önemini belirten konuşmasından sonra sona erdi.

İkinci tören ise Şeyhadil Mezarlığı’ndaki şehitlik anıtına yapıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer ilgililerin katıldığı tören, Şeyhadil Mezarlığı’ndaki şehitlik anıtına ziyaretin ardından son buldu.

Tören sırasında kendilerine söz hakkı verilmediği için tepki gösteren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri tepkilerini valilik önünde oturma eylemiyle gösterdiler ve kendilerinin konuşturulmamasını kınadıklarını ifade ettiler.