Çiftçi eğitim gezileri devam ediyor.

 Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü olarak Kahramanmaraş’ta hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin bilgi düzeylerini yükseltmek; bakım besleme hayvan sağlığı konularında gerekli olan bilgilerle donatmak ve birlik – kooperatiflerimizin faal hale gelmesini sağlamak amacı ile Aksaray ilinde bulunan Aksaray Üniversitesi, Bakanlığımız ve Sütaş atasındaki eğitim işbirliği protokolü çerçevesinde hizmet veren Sütaş Uygulamalı hayvancılık eğitim merkezine çiftçiler ve teknik elemanlar refakatinde gezi düzenlendi.

 İlimiz çiftçileri burada 4 gün boyunca uygulamalı eğitim alacaklar. Eğitimden sonra bir günde Aksaray’daki birlik ve kooperatiflerin süt toplama ve diğer faaliyetleri yerinde incelenecek.

 Gezi kapsamında Aksaray İl Müdürü Bestami ZABUN’da  makamında ziyaret edilerek ilin tarımsal potansiyelleri hakkında bilgi alındı.

 Geziye Göksun ilçesi Süt Üreticileri Birlik Başkanı, Elbistan İlçesi Çiçek köyü TKK Başkanı ve ortakları, Çatova TKK başkan ve ortakları, Andırın Geben Kas.TKK  ortaklarından olmak üzere toplam 22 çiftçi katılmıştır.