Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi “ kapsamında Çanakkale’ye giden 40 öğrenci ve 2 eğitimci geziyi amacına uygun tamamlayarak döndüler.

Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan olayların yeni nesillere öğretilmesini hedeflemek, milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak, farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak, kardeşlik duygularını güçlendirmek ve başarılı öğrencilerimizi ödüllendirerek diğer öğrencilerin özendirilmesini teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimi Genel Müdürlüğü’nce 2006 yılından beri uygulamaya koyduğu  “Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi” kapsamında kafile başkanlığını Kahramanmaraş. Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Önder Şen ve Sağlık meslek Lisesi öğretmeni Sezer Gonay rehberliğinde 40 öğrenci 14 Aralık Cumartesi günü saat: 14.00’te İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran ve velileri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden gezi için ayrılmışlardı.

Öğrenciler Sivas, Ankara ve Çanakkale güzergâhında dolaşarak inceleme ve gezilerini tamamlayarak 18 Aralık Perşembe akşamı saat: 16.30’da yeniden Kahramanmaraş’a döndüler.