Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş, Uluslararası Tekstil Zirvesi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Tekstilin kalbinin attığı Kahramanmaraş’ta, “Tekstil Toprağı’na Dönüyor” temalı ‘1. Uluslararası Tekstil Zirvesi’ 21-22-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi ! Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliğinde, DOĞAKA Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi, KSÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Balcı, Kipaş […]

Kahramanmaraş, Uluslararası Tekstil Zirvesi’ne Ev Sahipliği Yaptı

25 Kasım 2013 - 16:31A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Tekstilin kalbinin attığı Kahramanmaraş’ta, “Tekstil Toprağı’na Dönüyor” temalı ‘1. Uluslararası Tekstil Zirvesi’ 21-22-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi !

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliğinde, DOĞAKA Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi, KSÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Balcı, Kipaş Holding İplik Grup Müdürü Ahmet Duygal, Kipaş Holding Pazarlama Müdürü Durmuş Ali Yılmaz ve Kipaş Holding Proje ve İnovasyon Lideri Kübra Kaya düzenleme kurulunun hazırladığı tekstilin kalbinin attığı Kahramanmaraş’ta, “Tekstil Toprağı’na Dönüyor” temalı ‘1. Uluslararası Tekstil Zirvesi’ kapsamında 3 gün süren programa bir çok yerli-yabancı iş adamı ve akademisyen katıldı.

IMG_9640 copy

Zirvenin açılış konuşmasını yapan ve  tekstil sektörünün dünya ekonomisinin lokomotifi olduğun belirten Vali Şükrü Kocatepe “Kahramanmaraşımızda ülkemizin lokomotif illerinden bir tanesi. İlimizde bu güne kadar yapılan yatırımlar, teşvikteki göstergeler ve ihracat rakamları ilimizin her gün artan bir ivmeyle önemli gelişmeler kaydettiğini gösteriyor. Bu sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.“dedi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan “Arzumuz artık bir tekstil merkezi olan şehrimizin uluslar arası üne sahip markalara kavuşmasıdır. Bunun niçin teknoloji transferinin yanı sıra Moda ve tasarım faaliyetlerine de gerekli ağarlığın verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sanayicilerimizin bunu da başaracaklarına inanıyorum. Üniversitemiz iş adamlarımızla uygun iş birliği zemini oluşturmak amacıyla teknoloji merkezi kurduk, Tekno kenti hayat geçirdik. İş birliği içerisinde projelerimiz artarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.

IMG_9637 copy

Kahramanmaraş’ta 1910’lu yıllarda pamuktan yaklaşık 33 ton ürün elde edildiği anımsatan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük , “Kahramanmaraş’ın geçmişten gelen tekstil kültürünün sanayileşme sürecindeki gelişimini açık bir şekilde görmekteyiz. Türkiye’de 1980 yılından buyana yapılan tekstil yatırımlarının yaklaşık yüzde 12’sini Kahramanmaraş gerçekleştirmiş, özellikle Gümrük Birliği ile artan yatırımlar sayesinde, iplik sektöründe Türkiye üretiminin yüzde 35’ini, dokuma kumaş üretiminin yüzde 10’unu karşılar hale gelmiştir.

42 bin 400 işçisi ile Türkiye tekstil sektöründe istihdam edilenlerin yüzde 10’unu bünyesinde bulundurmaktadır. Türkiye’nin 2008 yılında aldığı tekstilde korunma tedbirleri, Türkiye’nin küresel krizlerden en az seviyede etkilenmesinde çok önemli bir paya sahiptir. Tekstil sektörüne verilen destek, yapılan yatırımlarla devletimize vergi, döviz ve istihdam olarak geri dönmüştür.” şeklinde konuştu.

IMG_9633 copy

Açılışın ardından Prof. Dr Ayşe Okur‘un moderatörlüğünde Tekstile Yön Verenler paneli başladı. Panelde, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ve ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç konuşma yapıp dinleyicilerin sorularını yanıtladılar. Daha sonra “Tekstile Yön Verenler, Ar&Ge ve Teşvikler & Türkiye Tekstil Politikası, Tekstil Sektöründe Parekende ve Tedarik Yapılandırması, Tekstil Sektöründe Hammadde ve Yeni Trendler, Tekstilde Sürdürebilirlik ve Enerji Verimliliği” oturumlarda sektörün öncü kuruluşları katılımcılara iş tecrübelerini aktardı.

IMG_9651 copy

IMG_9655 copy

IMG_9677 copy

IMG_9683 copy

IMG_9684 copy

Zirvenin Gala Yemeğinde Kahramanmaraş’a Özel Denim Şov Yapıldı !

Tekstilin kalbinin attığı Kahramanmaraş’ta, “Tekstil Toprağı’na Dönüyor” temalı ‘1. Uluslararası Tekstil Zirvesi’ kapsamında ilk gün akşamı Gala Yemeği verildi !

YemeğeKahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, KMTSO Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz, KSÜ Rektör Yardımcısı Cemal Tuncer, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Kahramanmaraş İl Kültür Müdürü Seydihan Küçükdağlı, KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpasatan, KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Akif Gölcü, Ertuğrul Tanrıverdi, KMTSO Meclis Üyeleri ve çok sayıda akademisyen ve iş insanı katıldı.

Uluslararası Tekstil Zirvesi Kahramanmaraş'ta Başladı copy

 

ISA_5192 copy ISA_5265 copy

Kipaş Holding, Şirikçioğlu Mensucat, D-Plus ve Savio sponsorluğunda düzenlenen Gala Yemeği’nin akabinde “Geleneksellikten Yeniliğe Kahramanmaraş Denim Şov” temalı bir defile ve halk dansları gösterisi sunuldu.

Beş tur dans ve arada denim defilesi ile gerçekleştirilen “Geleneksellikten Yeniliğe Kahramanmaraş Denim Şov”da, Tuana Halk Dansları Ekibi 20 kişilik kadrosu ile tüm dansları gerçekleştirirken, 10 manken de denimden üretilmiş kreasyonları sundu. Sektördeki yeni denim kumaş ve yıkamalı kumaşlardan hazırlanan kreasyonları, denim kumaş üreticileri Kipaş Holding, Şirikçioğlu Mensucat ve D-Plus hazırladı.

Zeybek Ege Halk  Oyunu, Flamenko, Karadeniz Halk Oyunları, Latin ve Bale Dansları ile Kahramanmaraş Yöresi Halk Oyunları’nın da sergilendiği gecedeki tüm kostümler, Kahramanmaraş’ta üretilen denim kumaşlarla hazırlandı.

IMG_9845 copy

Gecede son olarak Modacı Ahmet Giray tarafından hazırlanan Denim kreasyonu da izleyicilere sunuldu.

Gecenin Sanat Yönetmenliği’ni Tugay Ertunç yaparken, organizasyon bacağını Kahramanmaraş Efe Organizasyon üstlendi.

Gecenin sonunda, organizasyona emeği geçenlere ve sponsorlara Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Mehmet Fatih Karaaslan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ve KMTSO Meclis Başkanı M.Hanifi Öksüz ödül takdiminde bulundu.

IMG_0254 copy

IMG_9809 copy

Sponsorların ödülleri ise şöyle takdim edildi:

Kipaş Holding adına ödülü Halit Gümüşer

Şirikçioğlu Mensucat adına ödülü Mehmet Ertürkmen

D-Plus adına ödülü Cem Kesim

Savio adına ödülü Mauro Moro aldı.

IMG_0289 copy

IMG_9785 copy IMG_9791 copy IMG_9792 copy IMG_9794 copy  IMG_9811 copy

IMG_0010 copy

 

Savio firmasından Sütçü İmam Üniversitesi’ne Hediye !

Zirvenin ikinci günün açılışı İtalyan Savio markasının Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi‘ne hediye ettiği SavioSPA makinesini hediye ederek başladı. Kipaş Holding İplik Grup Müdürü Ahmet Duygal‘ın moderatörlüğünde başlayan “İplik Makinelerinde Son Gelişmeler” konusunda Erciyes Üniversitesi’nden Doç.Dr. Hüseyin Gazi Örtlek, Murata markasından Sho Kitamura ve Leopfe Brothers markasından Elvio Re Sarto dinleyicilere bilgi vererek soruları cevapladı. Tüm gün süren etkinliğin sonunda konuşmacılar ve katılımcılar Yeşil Vadi Restaurant’ta akşam yemeklerini yiyerek günü sonlandırdılar.

IMG_0345 copy IMG_0357 copy IMG_0366 copy IMG_0372 copy IMG_0540 copy IMG_0573 copy IMG_0617 copy IMG_0631 copy IMG_0647 copy IMG_0658 copy IMG_0661 copy IMG_0679 copy

Zirve Su Gibi Geçip Gitti !

Uluslararası Tekstil Zirvesi’nin 3. günü , Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Senem Ayşe Konferans Salonu’nda “Türk Tekstil Makine Sektörü ve Geleceği” isimli panel ile başladı. Doç. Dr. Tuba Alpyıldız‘ın moderatörlüğünü yaptığı panelde TEMSAD Başkanı Adil Nalbant, TEMSAD Başkan Yardımcı Mehmet Ağrikli ve TEMSAD Başkan Yardımcısı Numan Gürel konuşmacılara konu hakkında bilgi vererek sorulara yanıt verdi. Konuşmacıların, yerli işletmelerin Türk Malı yerine ithal makineleri kullanmaları konusunda dikkat çekti. Oturum sonrasında soruları cevaplayan konuşmacılardan TEMSAD Başkan Yardımcısı Numan Gürel, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerine laboratuarda kullanmak üzere Nem Ölçme cihazı hediye sözü verdi.

Tekstilin kalbinin attığı yer olan Kahramanmaraş’ta düzenlenen Uluslararası Tekstil Zirvesi 3 günde adeta su gibi geçti. “İplik Makinelerinde Son Gelişmeler” adlı son oturumda Doç. Dr. Onur Balcı moderatörlük yaparken, LMV markasından C. Arın Acnalam, USTER Bölge Satış Müdürü Hilmi Can Gülgör, Rieter Bölge Satış Müdürü Erman Coşkun, Savio Spa Satış Müdürü Gabriele Tonin katılımcılara bilgi vererek sorulara yanıt verdi.

Son oturumun bitmesinin ardından konuşmacılar ve katılımcılar Kipaş Holding‘in Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan işletmesine giderek Savio markasının Savio Spa makinesinin ürün tanıtım ve zirve kapanış kokteyline katıldı.

Untitled_Panorama1 copy

Uluslararası Tekstil Zirvesi’nden

Objektifimize Yansıyan Fotoğraflar !

 

IMG_1102 copy IMG_1089 copy IMG_1061 copy IMG_1017 copy IMG_0978 copy IMG_0967 copy IMG_0955 copy IMG_0679 copy IMG_0661 copy IMG_0658 copy IMG_0647 copy IMG_0631 copy IMG_0617 copy IMG_0573 copy IMG_0540 copy IMG_0372 copy IMG_0366 copy IMG_0357 copy IMG_0345 copy IMG_0289 copy IMG_0283 copy IMG_0279 copy IMG_0277 copy IMG_0274 copy IMG_0271 copy IMG_0270 copy IMG_0267 copy IMG_0265 copy IMG_0260 copy IMG_0254 copy IMG_0248 copy IMG_0243 copy IMG_0233 copy IMG_0196 copy IMG_0168 copy IMG_0147 copy IMG_0128 copy IMG_0109 copy IMG_0060 copy IMG_0036 copy IMG_0017 copy IMG_0010 copy Uluslararası Tekstil Zirvesi Kahramanmaraş'ta Başladı copy ISA_5265 copy ISA_5192 copy IMG_9845 copy IMG_9811 copy IMG_9809 copy IMG_9794 copy IMG_9792 copy IMG_9791 copy IMG_9785 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ