Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Tanıtım Günleri İstanbul’da

İlki Ankara’da gerçekleştirilen Kahramanmaraş Tanıtm Günlerinin ikincisi İstanbul Feshane’de başladı. Feshane Kültür Merkezi’nde 4-8 Eylül 2013 tarihleri arasında açık olacak olan Kahramanmaraş Tanıtım günleri protokol konuşmaları ile başladı. İlk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Kadir Gülkesen, Kahramanmaraş’ın bguün 1113. Yaşını kutladığını ifade ederek: “Asırlardan beri var olan şehrimizin tanıtımı adına yapılan […]

Kahramanmaraş Tanıtım Günleri İstanbul’da

05 Eylül 2013 - 11:09A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

İlki Ankara’da gerçekleştirilen Kahramanmaraş Tanıtm Günlerinin ikincisi İstanbul Feshane’de başladı.

Feshane Kültür Merkezi’nde 4-8 Eylül 2013 tarihleri arasında açık olacak olan Kahramanmaraş Tanıtım günleri protokol konuşmaları ile başladı.

İlk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Kadir Gülkesen, Kahramanmaraş’ın bguün 1113. Yaşını kutladığını ifade ederek: “Asırlardan beri var olan şehrimizin tanıtımı adına yapılan bu etkinliği olumlu ve yerinde bir karar olarak görüyoruz. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan şehrimiz bugün de doğal kaynakları ve gelişen sanayisi ile Türkiye’nin yüzakı olmaya devam etmektedir” diye konuştu.

KMTSO Başkanvekili Gülkesen’in ardından kürsüye Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan geldi.

Sütçü İmam Üniversitesi olarak Kahramanmaraş’ın gelişimine ışık tutmayı hedeflediklerine dikkat çeken Rektör Karaaslan: “Şehrimizin tanıtımı açısından yeni markaların oluşması konusunda üniversite olarak gayret etmekte ve gerek firmalar gerekse kurum ve kuruluşlarla istişare içerisinde hareket etmekteyiz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ilkini Ankara’da düzenledikleri tanıtım günlerinin ikincisini İstanbul’da başladığına işaret ederek, tanıtım günlerini gelenekselleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Poyraz yaptığı konuşmada: “İlkini Ankara’da düzenlediğimiz tanıtım günlerinin ikincisini bugün burada düzenliyoruz. Kahramanmaraş tarihi ve doğa yapısı ile gerçekten görülmeye değer Akdeniz’in incisi bir ilimiz. Bugün burada ilimize ait tarihi ve doğal güzelliklerimizin resimlerini şehrimize ait ürünlerin ise kendisini göreceksiniz.

Kahramanmaraş Tanıtım Günleri’nde Objektife Yansıyanlar

Necip Fazıl’dan Nuri Pakdil’e Cahit Zarifoğlu’ndan, Alaaddin ve Rasim Özdenören’lere kadar birçok şair, yazar ve fikir adamına ilham kaynağı olan şehrimiz birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Geç Hititlilerden başlamak üzere Selçuklulara, Anadolu Selçuklular, Dulkadiroğlu, Osmanlı gibi birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kenttir. Kahramanmaraş’ta İstanbul gibi ruhu olan bir şehirdir. Kahramanmaraş’a gelenler istemeyerek gelirler ama giderken zor giderler ve gitmek istemezler. Saklı değerlerin şehri olan Kahramanmaraş’ımız görmeye herkesi davet ediyoruz”diye konuştu.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın ardından kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Kahramanmaraş’ın Akdeniz bölgesinde bir il olduğunu anımsatarak: “Kahramanmaraş doğuda bir yerlerde sanılır ama tam tersine Kahramanmaraş Akdeniz bölgesinde yer alan bir şehirdir. Milattan önce 5000 li yıllara dayanan bir geçmişi bulunmakta ve böylece de 7 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Gerek sanayisi ve gerekse üretimi ile kendi kendine yeten bir şehirdir” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise İstanbul’un İslam medeniyetinde önemli bir yere sahip olduğuna işaret ederek: “Maraş İstanbul’un ocağı olmuştur. Maraş İstanbul’a gelinler vermiştir. Yavuz sultan Selim Han’ın annesi Maraşlıdır. İstanbul’un ruh kökeni Maraş’ın önemi çok büyüktür. Burada böylesine güzel bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Belediye Konservatuarı Halk Oyunları Ekibinin Halk Oyunları gösterisinin ardından açılış kurdelesi kesilerek standlar gezildi.

Standların gezilmesinin ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, birçok televizyon kanalı ve radyolara canlı bağlanarak Kahramanmaraş Tanıtım Günlerine ilişkin bilgiler verdi.

Kahramanmaraş Tanıtım Günleri’nin açılışına Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ,Eski bakanlardan Ali Talip Özdemir, Adalet Bakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak, AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Milletvekilleri Metin Kölünk, Belma Satır, Sıtkı Güvenç, Nevzat Pakdil, Yıldırım Ramazanoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, ehlibeyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ile diğer ilgiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ