Kötü hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle balıkçıların bir haftadır denize açılamaması dolayısıyla tezgâhtaki hamsinin fiyatı 5 TL’den 10’ye kadar çıktı.

 Geçtiğimiz aylarda kilo fiyatı 3 liraya kadar düşen hamsi, kötü hava şartları nedeniyle birkaç gündür aksamalı olarak avlanabiliyor.

Tezgâhlardaki hamsi miktarı azalırken, fiyatları da arttı. Bir hafta önce kilosu 5 TL’ye satılan hamsi, Şazibey Halk Pazarı’nda 10 TL’den satılıyor. Sadece hamside değil birçok balığın fiyatında aynı şekilde artış gözlendi.  Şazibey Halk Pazarı esnaflarından İbrahim Sarı gazetemize Balık fiyatlarıyla ilgili bilgiler verdi. Fiyatlarda yüzde 50 artış olduğunu söyleyen Sarı, “3 gündür hava şartları çok kötü yollar kapalı. Böyle giderse vatandaş balık yiyemeyecek hale gelecek. Balık fiyatlarını geçtiğimiz yıllarla kıyaslayacak olursak, son beş yılın en pahalı hamsisini yiyoruz diyebilirim. Kahramanmaraş’ta hamsi, fiyat rekoru kırdı” dedi. Fiyatların yüksek olmasına rağmen müşteri kaybı yaşamadığını söyleyen Sarı, “Balık fiyatları artığında müşteri azalıyor ama satış aynıdır. Belirli müşterilerimiz var, sadece onlar gelip balık alıyor” dedi.

Şazibey Halk Pazarı tezgahlarında satılan bazı balık fiyatları şu şekilde;

Hamsi 10 TL

İstavrit 15 TL

Palamut 10 TL

Alabalık 3 TL

Levrek 15 TL

HABER: MANŞET GAZETESİ – MÜCAHİT DALKARA