Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Emniyet Müdürlüğü’nden meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamada bulundu.

İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada: “06 Haziran Cuma günü saat 14.05’te İtfaiye Komuta Merkezi’mize, il emniyet müdürlüğü binasında patlama meydana geldiği ihbarının ulaşması üzerine Merkez ve Şekerdere İtfaiye gruplarımızdan 7 araç ve 25 itfaiye eri ve ileri düzey kurtarma ekibi saat 14.09 itibarıyla olay yerine intikal ederek müdahaleye başladı.Olay yerine eş zamanlı olarak çok sayıda ambulans sevk edildi.

Emniyet binasının mühimmat deposunda meydana geldiği belirlenen patlamadan 10 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

 İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; yoğun kimyasal duman nedeniyle güçlükle yürütülen kurtarma çalışmasında,  itfaiye ileri düzey kurtarma ekibinin, başka yaralıların da olma ihtimaline karşı,  patlamanın meydana geldiği bölüme ulaştığı, başka yaralının olmadığı ifade edildi.

Kahramanmaraş Valiliği’nden de Yazılı Açıklama Geldi !

Bugün 06 Haziran 2014 Cuma günü saat 14:09’da İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası Bahçesinin altında bulunan kapalı silah atış poligonunda, bir arızayı gidermek üzere kaynak yapma çalışması esnasında, muhtemelen biriken barut gazının patlaması sonucu 1 başkomiser, 1 polis memuru, 1 emniyet ve mahalle bekçisi ve 1 teknisyen yardımcısı olmak üzere 4 personel yanık biçiminde yaralanmıştır. 2 Polis memuru ve 1 teknisyen yardımcısı da olaya müdehale ederken dumandan etkilenmişlerdir.

Yaralıların ilk muayenesinde %80 yanık tespit edilmiş olup il merkezindeki hastanelerde tedavi altına alınmışlardır.

Kamuoyuna saygıyla   duyurulur