Kahramanmaraş Dondurması'na Yabancı Eli Değdi

Kahramanmaraş Dondurması'na Yabancı Eli Değdi
Hayatı Dondurma sloganıyla AB Projesi kapsamında Portekiz ve Romanya’dan gelen genç öğrenciler Kahramanmaraş’ın ünlü dondurma markasının üretim tesislerinde dondurma yapmayı öğrendiler.Türkiye ve Avrupa’daki Genç İşsizliğine...

Hayatı Dondurma sloganıyla AB Projesi kapsamında Portekiz ve Romanya’dan gelen genç öğrenciler Kahramanmaraş’ın ünlü dondurma markasının üretim tesislerinde dondurma yapmayı öğrendiler.

Türkiye ve Avrupa’daki Genç İşsizliğine dikkat çekmek için Portekiz ve Romanya’dan gelen 14 öğrenci’nin son durağı Karamanmaraş’ın ünü dondurma markası Ferah Pastanesi’nin üretim tesiseleri oldu. Grup Genç Kahramanlar tarafından hayata geçirilen proje kapsamında ülkelerinden gelen 14 öğrenci aynı zamanda projenin sponsorlarından Ferah Pastahanesi’nin üretim tesislerini gezerek dondurma ustalarından işin püf noktalarını ve yapımını öğrenciler. İş hakında detaylı bilgiler almanın yanı sıra keyifli dakikalarda geçiren genç öğrenciler hem dondurma yapmayı öğrendiler hemde doyasıya eğlendiler. Üretim tesislerinden çıktıklarında ise dondurma yapmayı öğrenmenin heyecanını yaşadıar.

Hayata geçirilen projenin sahibi Grup Genç Kahramanlar adına konuşan Hayri Berekeci şunlar kaydetti;” Öncelile proje kapsamında gelen genç arkadaşlarımızı şehrimizde ağırlamaktan oldukça memnunuz. Ben ve beş arkadaşım daha öncesinde birçok sivil toplum örgütünde gönüllü olarak yer aldık. Artık bizim birşeyler yapmamız lazım diye düşündük ve “Hayatı Dondurma” temalı projemizi yazdık. Projemiz AB tarafından onaylandı ve neticesinde 14 arkadaşımız şehrimize geldi. 1-7 Eylü tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz projenin amacı Genç İşsizliğine dikkat çekmektir. Romanya ve Portekiz’den gelen arkadaşlarımızı bugün Ferah Pastaneleri’nin üretim tesislerine getirdik. Burada dondurma yapmayı öğrenip dondurmamızı yurt dışında tanıtacak ve belki ileride dondurma işletmeleri kuracaklar “diye konuştu.

Bekereci, kültürler arası iletişimi güçlendirmek amacıyla Romanya, Portekiz ve Türk gecesi düzenlediklerini ayrıca sözlerine ekledi.

DSCF0147 copy DSCF0154 copy DSCF0161 copy DSCF0182 copy DSCF0187 copy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.