Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi 9 Temmuz’da Toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 9 Temmuz 2014 Çarşamba günü toplandı. Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.00’da toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi açılışta, eski tutanak özetinin okunarak görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra İnsan Kaynakları Daire Başkanlığının bilgilendirmesi yapılarak Genel Sekreter Yardımcısı Murat Demir, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Ramazan Demirel, Zabıta […]

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi 9 Temmuz’da Toplandı

09 Temmuz 2014 - 18:38A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 9 Temmuz 2014 Çarşamba günü toplandı.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.00’da toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi açılışta, eski tutanak özetinin okunarak görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra İnsan Kaynakları Daire Başkanlığının bilgilendirmesi yapılarak Genel Sekreter Yardımcısı Murat Demir, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Ramazan Demirel, Zabıta Daire Başkanı Eyüp Karataş ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Züver Çetinkaya’nın göreve başladıkları bilgisi verildi.

Bilgilendirmenin ardından gündemde olmayan gündem dışı maddelerin okunarak gündeme alınması sağlandı.

Daha sonra da gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin 1. maddesinde Özel İdare İş Merkezi alt zemin kat 2 numaralı iş yeri ile 4. katındaki 37 numaralı iş yerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı kafeteryalarda, büfelerde, misafirhanede, spor ve düğün salonunda, Kâtip Han’da, faytonla gezide ve restaurantlarda verilen hizmet ve satış fiyatlarının güncellenmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde  Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında üretilen unlu mamûllerin fiyat tarifelerinin belirlenmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde  Büyükşehir Belediyesi boş kadro iptali ve kadro ihdası teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. maddesinde “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği” nin görüşülmesi teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Ulaşım, su, parkomat, sosyal tesisler, otopark, stadyum ve diğer ücret ödeme noktalarında ödeme aracı olarak kullanılacak kart, sticker, mobil iletişim ve benzeri sistemlerin 10 yıllığına kiraya verilebilmesi teklifi Ulaşım Komisyonuna havale edildi.

Bu arada bu maddeyle ilgili görüş bildirmek üzere Kadir Tanış şehrin ulaşım sorununun çözümü konusunda özelliklede toplu taşıma araçlarının birçok trafik kuralı ihlali yaptığını ifade ederek, büyükşehir belediyesi olarak bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Arasa Camii yanında yapılacak olan çok katlı otoparkın çalışmalarına başladıklarını ve aynı zamanda Gayberli Mahallesi’nde 300 dönümlük bir alanı istimlak ettiklerini ve yerleşime elverişli olmayan bu bölgede ücretsiz otopark yapacaklarını söyledi. Başkan Erkoç aynı zamanda İl Emniyet  Müdürlüğü binasının taşınmasının ardından eski binanın yıkılarak yerine otopark yapılacağını ifade etti.

Gündemin 7. Maddesinde Kahramanmaraş Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararı doğrultusunda uygulanması gereken hizmet alım ihaleleri hak ediş ve ödemeleri, araç gereç hibeleri ve ödemeleri, akaryakıt ödemeleri, borç ve alacakların aktarılması konularında çıkan uygulama sorunlarını çözmek üzere, ilçe belediyeleri ile protokol yapması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ’ a yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 8. Maddesinde Şehir içi toplu taşıma araçlarında kullanılan elektronik ücret toplama sistemi işini yapacak devlet bankaları ile protokol yapmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ’ a yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesinde  “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşavirliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği” nin görüşülmesi teklifi Hukuk Komisyonuna havalesi uygun görüldü.

Gündemin 10. Maddesinde  Ödenek aktarımı teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 11. Maddesinde   Kahramanmaraş Valiliği Devir Tasfiye Paylaştırma Komisyonu kararı ile mülga İl Özel idaresinden devir edilen ödenekleri karşılamak üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi birimlerine ek ödenek verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 12. Maddesinde “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliği” nin görüşülmesi teklifi oybirliği kabul edildi.

13- Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AKMOD ve Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği” nin görüşülmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

14- Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğünün kurulması teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 15. Maddede Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğünün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Çevre Altyapı Temel Hizmetleri Birliği Tüzüğünde madde değişikliği yapılması teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 16. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğünün Katı Atık Düzenli Depolama Sahası ve Transfer İstasyonu işletilmesi hakkındaki yıllara saygın hizmet alım süresi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 17. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğünün Çevre Temizliği ve Atık Yönetimi İşlerinin Yürütülmesi hakkındaki yıllara yaygın hizmet alım süresi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 18. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının yol ve tünel çalışması hakkındaki teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 19. Maddesinde  İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Sümbüllü Deresi Mevkii yola ilişkin imar planı değişiklik teklifi İmar komisyonuna havale edildi.

Gündemin 20. Maddesinde Elbistan İlçesi 263 ada 208 nolu 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planında değişiklik teklifi İmar Komisyonuna havale edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç meclisi kapatmayacaklarını ifade ederek 14 Temmuz 20014 günü tekrar toplanmak üzere oturuma ara verdi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ