Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi 11 Haziran’da Toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 11 Haziran 2014 tarihinde toplandı. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda saat 14.00 Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Cemal Tanrıverdi Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi eski tutanak özetinin görüşülmesi ile oylanarak başladı. Gündem maddelerine geçilmeden önce Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Cemal Tanırverdi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde iki atama yapıldığına […]

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi 11 Haziran’da Toplandı

11 Haziran 2014 - 17:55A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 11 Haziran 2014 tarihinde toplandı.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda saat 14.00 Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Cemal Tanrıverdi Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi eski tutanak özetinin görüşülmesi ile oylanarak başladı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Cemal Tanırverdi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde iki atama yapıldığına dikkat çekerek atamalara ilişkin Genel Sekretervekili Av. Kadri Erol’dan bilgi verilmesini istedi.

Kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Genel Sekretervekili Av. Kadir Erol, kısaca kendisini tanıttı.

Daha sonra kürsüye gelen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ kendisini tanıttı.

Atamalara ilişkin tanıtım konuşmalarının ardından gündem dışı gelen maddeler sırası ile okunarak gündeme alındı ve gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 1. Maddesinde Danışmana ödenecek ücretin belirlenmesi teklifi görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde Boş kadro iptali teklifi görüşülerek kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde Norm kadro ilke ve standartları çerçevesinde oluşturulan Daire Başkanı ve Şube Müdürü kadrolarının ihdası maddesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekretervekili Av. Kadir Erol, konu ile ilgili olarak Meclis üyelerine bilgi verdi ve oylamaya geçilerek madde oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde Yeniden düzenlenen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Teşkilat Şeması ile şemadaki birimlerin kurulmasının görüşülmesi maddesinde ilgili birimler sırasıyla okunarak meclis üyelerine bilgi verildi ve oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinde “Tarihi Konakların Tanıtımı ve Destek Hizmetleri Hizmet Alımı işi” nin yıllara sari yapılmasının görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Sulama arazözünün Pazarcık Belediye Başkanlığına hibe olarak verilmesi talebinin görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 7. Maddesinde Sulama arazözünün Türkoğlu Belediye Başkanlığına hibe olarak verilmesi talebinin görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 8. Maddesinde Sulama arazözünün Çağlayancerit Belediye Başkanlığına hibe olarak verilmesi talebinin görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesinde Teminat mektubu limitinin yükseltilmesi için, Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifinin görüşülmesi oybirliği ile kabul edidi.

Gündemin 10. Maddesinde “Kütüphane Hizmetleri Yaptırılması Hizmet Alımı işi” nin yıllara sari yapılmasının görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 11. Maddesinde “Sosyal Tesislerin İşletilmesi, Destek Hizmetleri Hizmet Alımı işi” nin yıllara sari yapılmasının görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 12. Maddede Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şubesi Müdürlüğünün “Basım, Yayım, Haberleşme Hizmetlerinin Yaptırılması, Destek Hizmetleri Alımı İşinin” yıllara yaygın 16 ay olarak yapılması hakkındaki teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 13. Maddede Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğünün; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanları içerisinde alt yapı yatırımlarında bulunan kurum, kuruluş ve tüzel kişilerle sözleşme yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki yazısı oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 14. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Emlak ve İstimlak Şubesi Müdürlüğünün; Yargı ve hakem heyeti kararı doğrultusunda, Şeyh Adil Mahallesi 2255 ada 2-3-5-6-910-11 ve 12 numaralı parsellere arsa bedeli ödenmesi ve Maliye Hazinesi adına devri hakkındaki yazısı oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 15. Maddede Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Fen İşleri Şubesi Müdürlüğünce üretilen malzemelerin satışına ait fiyat teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 16. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğünün; Türkoğlu Belediye Meclisi tarafından alınan imar planı tadilatı kararları hakkındaki yazısı İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 17. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının; İmar planlarına ilişkin ücretler konusundaki yazısı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 18. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğünün; Onikişubat Belediye Meclisi tarafından alınan imar planı tadilatı kararları hakkındaki yazısı İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 19. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının; Afşin Belediye Başkanlığının Gerger Mahallesinde İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı talebi hakkındaki yazısı İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 20. Maddede Nurhak Belediyesinin sulama arazözünün tekrar Nurhak Belediye Başkanlığına iadesi teklifi Büyükşehir Belediye Başkanlığına havale edildi.

Gündem dışı gelen 21. Maddede meclis katılamayan üyelerin izinli sayılmasına ilişkin gelen teklif oybirliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 9 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat 14.00’te yapılmasına karar verilerek Meclis sona erdirildi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ