Kahramanmaraş Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri yağmursuyu hatlarını ve ızgaraların bakım ve onarımlarını tamamladılar.

Kışa hazırlık olarak yağmursuyu hattı ve ızgaralarında bakım çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Su ve kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri: “Müdürlüğümüz tarafından şehrimiz genelinde, yağmursuyu sistemlerine yönelik aralıksız yürütülen faaliyetler sonucu; şehrimiz, Kahramanmaraş-Gaziantep servis yolları ile karayolunun, Erkenez ve Karacasu kavşağı arasında kalan kısımlarında, yağış sularından kaynaklanabilecek muhtemel olumsuzlukların önlenmesi için gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda yağış sularının deşarjı için yaptırılan yağmursuyu hatları üzerine toplam 65 adet yeni yağmursuyu ızgarası yapılmıştır.

Yaklaşan mevsim şartları da dikkate alınarak, yağışlı havalarda yaşanması muhtemel sel ve baskınların önlenmesi amacı ile eylül ayı içerisinde yürütülen faaliyetler sonucunda, yağmursuyu şebekesi bulunan muhtelif cadde ve sokaklarda toplam 146 adet yağmursuyu ızgarası yapılmıştır. Aralıksız devam eden yeni ızgara yapım çalışmalarının yanı sıra, mevcut ızgaraların bakım, onarım ve temizleme çalışmalarına da hız verilmiştir.

Bu konuda, vatandaşlarımızın göstereceği duyarlı yaklaşımlar sonucu, temizlenmesi gerekli görülen ızgaralar için “Alo 185 Su ve Kanal Arıza” hattına bilgi vermeleri durumunda, söz konusu talepler en kısa sürede değerlendirilecektir” denilerek bilgi verildi.