Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını 2 Ekim 2013 Çarşamba günü gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu’nda toplanan Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddelerin yanı sıra gündem dışı gelen maddeleri de görüştü. Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesinin ardından gündemin ikinci maddesinde 9 derecelik Kütüphaneci kadrosunun iptal edilerek yerine 7 derecelik Mimar kadrosunun ihdas edilmesi teklifi oybirliği […]

Kahramanmaraş Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

02 Ekim 2013 - 21:31A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını 2 Ekim 2013 Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Belediye Meclis Salonu’nda toplanan Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddelerin yanı sıra gündem dışı gelen maddeleri de görüştü.

Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesinin ardından gündemin ikinci maddesinde 9 derecelik Kütüphaneci kadrosunun iptal edilerek yerine 7 derecelik Mimar kadrosunun ihdas edilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak olan Mühendise Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce 2013 yılı için belirtilen taban ücretin ödenmesi teklifi kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde Şazibey Mahallesi Terminal binasında boş bulunan 17 nolu işyerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi teklifi kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde  Gümüş satışı ruhsatlı olan Kurtuluş Mahallesi Belediye Çarşısı No: 60/B( 1781/23 parsel) de  bulunan işyerlerinin Bitkisel Ürünler Ticareti olarak ruhsatlarında değişiklik yapılması teklifi de kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde Aslanbey Mahallesi 6755 ada 2 parselde bulunan 99,32 m2′ lik taşınmaza karşılık mülkiyeti belediyemize ait herhangi bir konut verilmesi teklifi de oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesinde 2013/260 numaralı, Milli Eğitim Müdürlüğüne ait, Kavlaklı 499 parselde yapılan imar plan  tadilatına yapılan itirazın görüşülmesi teklifi kabul edilirken, gündemin sekizinci maddesinde  Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığındaki mezarların tek tip yapılması ve mezar üst yapılarının standart hale getirilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesinde Alaiddin Tekiş’ e satışı yapılarak devredilemeyen Hayrullah Mahallesi 5098 ada 20 nolu parselin yerine, Hayrullah Mahallesi 5100 ada 13 parsel’ de 40.00 m2′ lik taşınmazın devredilmesi teklifi de oy birliği kabul edildi.

Gündemin onuncu maddesi olan Maraşlı Ahmet Tahir Efendi isminin bir cadde veya parka verilmesi teklifi Çevre ve Sağlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin on birinci maddesinde Maraşlı Halil Paşa isminin bir cadde veya parka verilmesi teklifinin yanı sıra gündem dışı gelen yirmi yedinci maddede ise Maraşlı Halil Paşa’nın ağabeyi Vezir Mehmet Paşa isminin bir cadde veya parka verilmesi teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin on ikinci maddesi Belediye mülkiyeti olan 10 adet arsa ile hissedar olduğu 3 adet arsadaki hisselerine satış kararı ve satış işlemleri için encümene yetki verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin on üçüncü maddesinde 2014 Yılı Performans Programının görüşülmesi oy birliği ile kbul edildi.

Gündem dışı maddelere geçilerek gündem dışı gelen on yedinci maddede Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Şazibey Halk Pazarında 17 nolu işyerinin kiraya verilmesi teklifi görüşülerek karara bağlandı.

Gündem dışı gelen on sekizinci maddede Adnan Karaküçük isminin bir cadde veya parka verilmesi teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen on dokuzuncu maddede Özel Kalem Müdürlüğü’nün Houston şehrinin kardeş şehir protokolü nün kabul edilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen yirminci maddede emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün İl Özel İdaresi bünyesine verilen arsanın okul yeri olarak belirlenmesi teklifi kabul edildi.

HMK_4604

Gündem dışı yirmi birinci maddede Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün engelli rampalı minibüs alınması teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen yirmi ikinci maddede dini tesis alanının cami yeri olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen yirmi üçüncü maddede daha önce Saçaklızade Vakfı’na eğitim yeri olarak tahsis edilen ve 29 yıllığına kiraya verilecek olan yerin iptal edilerek başka bir yer verilmesi kabul edildi.

Gündem dışı gelen yirmi dördüncü madde isim verilmesi konusundaki teklif Çevre  ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen yirmi beşinci maddede Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 20 milyon TL ek ödenek verilmesi teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen yirmi altıncı maddede Şazibey Mahallesi 2. Toptancılar sitesindeki 14 nolu işyerinin kiraya verilmesi teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen yirmi sekizinci maddede sanayi sitesi kooperatifi ile yapılacak olan protokolle ilgili olarak Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yetki verilmesi teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen  yirmi dokuzuncu maddede Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen rapor görüşülerek karara bağlandı.

Gündem dışı gelen otuzuncu maddede Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan Kavlaklı’daki eski ekmek fabrikası binasına ilişki teklifi görüşülerek kabul edildi.

Gündem dışı gelen otuz birinci maddede Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Yusuflar Mahallesi’ndeki su veznesi arkasındaki büronun 5 yıllığına kiraya verilmesi teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen otuz ikinci maddede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planlarının komisyona havale edilmesi kabul edildi.

Gündem dışı gelen otuz üçüncü maddede Meclis’e katılamayan üyelerin izinli sayılmaları kabul edilirken, plan tadilatlarına geçildi.

Gündemin ondördüncü maddesinde imar plan tadilatları görüşülerek karara bağlandı.

Beledi Meclisi oturumunun kapanmayacağını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bir sonraki oturumun 7 Ekim 2013 Pazartesi tekrar bir araya geleceklerini ifade ederek oturuma ara verdi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ