Kahramanmaraş Andırınlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 2013 kasım ayında hayata geçirilen kütüphanesiz öğrenci yurdu belde ve köy okulu kalmasın projesi kapsamında kitap dağıtım hizmetlerine devam ediyor.

Dernek başkanı Ahmet KOLUTEK ile kitap dağıtım koordinatörü Mehmet BÜLBÜL yaptıkları açıklamada “Derneğimize bağışlanan kitapları köy okullarına dağıttıklarını bunun yanında artık öğrencilerimizin konakladığı üniversite yurtlarına da bu kitaplardan bağış yapıldığını belirterek bu kapsamda Gaziantep’te ilim yayma hizmetlerinde faaliyet gösteren İlim Yayma Cemiyetine de kitap yardımında bulunulduğunu belirtmişlerdir.

Başkan KOLUTEK, İlim Yayma Cemiyeti Yurt müdürü Abdülemin YAPRAK ile görüştüklerini ve kütüphanelerinde yeterli kaynak kitap bulunmadığını ifade ettiğini belirtti.

Yurt müdürü YAPRAK Andırınlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kütüphanesi olan ancak kitabı olmayan okul ve yurtlara yardım yaptıklarını basından takip ettiklerini kendilerininde böyle bir talebine karşılık derneğin kayıtsız kalmayarak kitap yardımında bulunduğunu açıkladı.

KOLUTEK dernek olarak gayemiz gelecek nesillere köprü kurmak, öğrencilerimize faydalı olmak onlara Türkiye’nin istikballeri olduklarını hissettirmek milli ve manevi duygular aşılamak en büyük görevimizdir dedi