İzmir-Aliağa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa kemal Atatürk’ün vefatının 75.yılında “Ata’yı anma konseri” düzenleyecek. Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği korosu tarafından icra edilecek konser, 2 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00’de Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleşecek. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Türkiye’nin Cumhuriyet’in kuruluşunun 90.yılını büyük bir coşku ve gururla kutlarken, Atatürk’ü bir kez daha saygı ve minnetle andığını kaydetti.

 

BELEDİYE TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU’NDAN ATA’NIN SEVDİĞİ ŞARKILAR

Turgay Kızıltuğ’un yönetiminde sahne alacak olan Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği korosu, iki bölümden oluşan konserde 24 eser seslendirecek.

 

Amatör seslerden oluşan ve her konserinde salonları doldurarak Aliağalı musiki severlere unutulmaz konserler yaşatan Aliağa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nda 36 korist bulunuyor. Koro’nun her yıl Atatürk Haftası’nda gerçekleştirdiği “Ata’yı anma konserleri” vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

 

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz “Cumhuriyet’imizin 90. Yılını onur ve gururla kutlarken büyük önder Atatürk’ün ne kadar önemli ve ileriyi gören bir devlet adamı olduğunu daha iyi anlıyoruz. Vefatının 75. Yılında Atamızı, sevdiği şarkılarla anacağız. Kültür ve Sanat Etkinliklerimiz kapsamında düzenlediğimiz bu anlamlı konsere tüm yurttaşlarımızı bekliyorum.” dedi.