Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Emin Akkurt’ un 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı için bir mesaj yayınlayarak şu ifadelere yer cerdi:

 

“Basın kuruluşlarının ve gazetecilerin, içinde bulunduğumuz iletişim çağında kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artmaktadır. Toplumun doğru bilgilendirilmesi çok büyük bir öneme haiz olduğu gibi, bunu mümkün kılabilmek için de, özgür bir basına ihtiyaç vardır.

24 Temmuz 1908’de sansürün kaldırılması yönünde alınan karar, işte bu bakımdan tarihi bir önem taşımaktadır. İçinde bulunduğumuz bilişim çağı, kitle iletişim araçlarına çeşitlilik, bilgi akışına ise hız kazandırmıştır. Basın-yayın kuruluşları ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken, öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektedirler. Kuşkusuz böyle bir ortamda basın-yayın kuruluşlarıyla birlikte basın çalışanlarının sorumlulukları da artmıştır. Bu sorumluluklardan en önemlisi ise, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir.

Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artıracak olmakla birlikte kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün gazetecilerin ve basın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, saygılar sunarım”.              

                                                                                                                     

                                                                                                                                                                                                                                         

Mehmet Emin AKKURT

İl Milli Eğitim Müdürü