İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Yöneticilerinin katıldığı veda yemeğinde birliktelik sergilenirken, duygusal anlarda yaşandı.

 

           Yemekten sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Ahmet Sarıtürk kısa bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı;

         “Herkesin bir görevi var, bir zamanı var, kısmet var, rızık var.  Müdürümüzün buradaki görevi herhalde tamamlandı ki bu görevinden ayrılma zamanı geldi. Ben şahsım adına ve ilimiz adına iyi, niyet adına yaptığı ve yapmayı düşündüğü her şey için teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki görev hayatında başarılar diliyorum.” Dedi.

Bu konuşmadan sonra Müdür Alkan’a  İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına, Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk, Maarif Müfettişleri adına Başkan Mehmet Güler hediye takdim ettiler. 

                “Çok değerli mesai arkadaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Burada iki buçuk yıldır görev yaptık, görev anlayışımız amir memur anlayışı içinde değil, abi kardeş ilişkisinde olmasına özellikle özen gösterdik. Kahramanmaraş’ın eğitimi hepimiz için en öncelikliydi. Hepimiz arkadaşlarımız bu gayret içerisinde oldular, Allah razı olsun. Herkes emeğini esirgemedi, uzun süre çalıştığımız arkadaşlar var, bir yıl çalıştığımız arkadaşlar var, bir de yeni gençlerimiz vardı, bu gençlerle birlikte çalışmayı çok arzu ederdim. Onlarla birlikte kendimi de genç hissedecektim ama devlet memurluğu böyle bir başlaması var bir sonu var, bir yerde sonlanması gerekiyordu nasip buraya kadarmış. Tabi bekliyor muydunuz kesinlikle beklemiyordum, sürpriz oldu. Hayat sürprizlerle insanın önüne geliyor. Ama sizlerle çalışmaktan ben keyif aldım, mutluluk duydum, sizleri tanımaktan keyif aldım. Bundan sonra ben arkadaşlarımın çalışmaları sonucu Kahramanmaraş’ın güzel yerlere geleceğine inanıyorum.” Diyerek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan daha sonra şöyle dedi:

              “Bu gün konuşurken bir yerde gözüm ve gönlüm hep Kahramanmaraş’ta olacak dedim. Cümleyi düzeltiyorum, gözüm olmayacak ama gönlüm hep Kahramanmaraş’ta olacak dedim. Gönlümüzü burada bırakarak gideceğiz. Hepinizi seviyoruz. Namık Kemal’in bir sözü var, ‘’Ölmek kaderde var, bize ürküntü vermiyor; Lakin vatandan ayrılışın ıstırabı zor’’ Devlet memurluğu böyle zaman olur komutan olarak görev yaparız, zaman olur er olarak görev yaparız. Bize ne görev verilirse onu yerine getirmek zorundayız.  Biz devletimizi seviyoruz, milletimizi seviyoruz, Kahramanmaraş’ı çok seviyoruz. Gerçekten                  Kahramanmaraş’a çok alıştık çok sevdik, sizleri de çok seviyoruz, bu görev buraya kadarmış. Kesinlikle hiç kimse kırgınlığım , dargınlığım, gönül koymuşluğum yok. Ben bilmeden arkadaşlarımı kırmışsam, bilerek asla yapmam zaten kişiliğime yakışmaz. Böyle bir durum var ise tüm arkadaşlarımdan özür dilerim ,haklarını helal etmesini isterim. Çünkü bir daha ya nasip ya görüşürüz ya görüşemeyiz ama zaman içerisinde ben Kahramanmaraş’a misafiriniz olarak gezmeye geleceğim. Belki de evlerinize yatılı misafir olacağım. Fatmalı inciri, Bertiz üzümü, Çağlayancerit cevizi yemeye geleceğim.

                Ben hep şuna gayret ettim. Öğretmenlerimizle Milli Eğitim’in bir ekip ruhu oluşmasına, öğretmenlerimle Milli Eğitimin barışık olmasına gayret ettik, sanıyorum bunda başarılı olduk. Keşke daha çok alana inseydik, dairede daha az kalsaydık da okullarımıza daha çok gitseydik. Kapımız her zaman açıktık öğretmenlerimiz, müdürlerimiz rahatlıkla ulaşabiliyorlardı. Bizim yapımızda böyle olması gereken de buydu. Başarılarımızda benden önce çalışan arkadaşlarımız Sebahattin Akgül ve Tahsin Nas Bey’in büyük emekleri var. Biz onların koyduğu yerden ilerletmeye çalıştık, kendilerine teşekkür ediyorum. 2010 daki SBS deki başarımız %23, bir sonraki sene %27, bir sonraki sene yani geçen sene %40 tı. Çok güzel bir trend vardı bu başarı benden önceki arkadaşlarımızdann bu yana devam eden bir başarıydı. Bizde sizlerle beraber üzerine biraz daha ilave ettik. LYS deki başarımız aynı şekildeydi. LYS’de de biliyorsunuz güzel bir başarımız vardı. Arkasından TEOG sınavlarımızda özellikle ikinci dönem yaptığımız hamleler, hatta birinci dönemdeki hem şube müdürlerimiz ,müdür yardımcılarımız ,müfettiş ve ilçe müdürleri arkadaşlarımız alandan velilerin öğrencilerin öğretmenlerin bilgilendirilmesi konusunda çok emekleri oldu ve çok faydasını gördük . Artı ikinci yaptığımız okulları zimmetleme işinin güzel geri dönüşünü gördük. Bazı branşlarda büyük artışlar gördük bu başarı olayın mutfağında olan öğretmen arkadaşlarımız müdür arkadaşlarımızın. Herkesin burada büyük emeği var. Artı fiziki mekanların güzelleştirilmesi konusunda Kahramanmaraş büyük mesafe kat etti ben burada sayın valimize defaten şükranlarımı , teşekkürlerimi arz ediyorum. Onunla çalışmak ben için büyük keyif oldu, bir şans oldu. Hem mesleki tecrübesi, hem de Osmanlı beyefendiliği olan duruşuyla bize çok şey kattı. Derslikler konusunda hayırseverler vatandaşların yönlendirilmesi konusunda çok büyük katkısı oldu. Belediye eski başkanımız Mustafa POYRAZ beyi katkılarından dolayı iyilikle anıyorum. Her arkadaşımın ayrı ayrı büyük katkıları oldu ama bu bir ekip işi hep beraber başardık. Hepinize teşekkür ediyorum hakkım varsa helal olsun sizler de bana hakkınızı helal edin.” Dedi.

               Veda yemeği programı çektirilen fotoğraflarla son buldu.

              Veda Yemeğine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Sarıtürk, Ahmet Akküncü, İbrahim Özdermir, Sıddık Şirikçi, Mustafa Yılmaz, Zekeriya Kahveci, Şube Müdürleri, Hasan Gül, Ali Tiyek, Ali Karaköse, Duran Doğan, Mustafa Bardak,Önder Gökşen, Ramazan Balkız, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Eyüp Karataş, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri; H.Emre Gökşen, İsmail Boyraz, Ömer Güner, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Çolakkadı, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim şube Müdürleri; Yılmaz Bozdere, Yunus Haskılıç, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Göksun İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Demirtaş,  Çağlayancerit İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Korkmaz, Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu,  Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Saltalı, Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, Andırın Eğitim-Bir Sen Aykut Türkmen, Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü H.Murat Devrek, Ahmet Bayazıt İlkokulu Müdürü Oğuz Karakoç, MEBBİS Yöneticisi Yakup Kaman, Milli Eğitim Personelleri; Hatice Yoğurt, Yasemin Gök, Mehmet Çiçek, İsmail Tatlı, Mesut Berktaş katıldılar.