Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hayat Boyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları kapsamında Portekiz ziyaretini tamamlayarak şehre döndü.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı Hayat Boyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları kapsamında  2013-2015 yıllarını kapsayan Happy Home Wallet-Mutlu Aile Cüzdanı projesi dâhilinde  şube müdürü Ömer Güner ve proje ekibinden Şebnem Trabzonlu ile Harun Kadıoğlu Portekiz’de bulunan Oliveira De Azemeis‘e ilk hareketliliği gerçekleştirdiler.

Ortak kurum olan Portekiz Oliveira De Azemeis Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı, İtalya koordinatörlüğündeki proje toplantısına Türkiye, Polonya, Slovakya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Fransa’dan gelen 15 katılımcı hazır bulundu.

Ekonomide, çevresel sürdürülebilirlikte, enerji tasarrufunda, ekonomik aile kaynaklarının doğru yönetimindeki yeterliliklerin kazanılmasına imkan sağlama konusunda bilinç artırıcı faaliyetleri kapsaya projenin ilk toplantısında Kahramanmaraş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tanıtım sunusu ekibimizce gerçekleştirildi. Toplantının ikinci gününde, var olan kaynakların sıfır atık politikasıyla tüketiminin ailelere ve ekonomiye yararlarının en pratik şekilde nasıl anlatılabileceği üzerine sunumlar ve fikir jimnastiği yapıldı. Ayrıca toplantıda Proje Çalışma Planı gözden geçirilerek gerekli düzenlemeler gerçekleştirildi.

Katılım sertifikaların dağıtımının ardından toplantı başarıyla sona erdi.