Maraşta Haber
Maraşta Haber

İddialara verdiğim cevaplar dizisi…

Dediler ki; “Sen büyükşehir belediyesini, AK Parti il başkanını ve ilçe yönetimlerini, belediyeleri yağlayıp yıkıyorsun. Seçimden bu yana 7 ay geçti, büyükşehirde tık yok, sen yalakalık derdindesin. Bu şehirde baro seçimi yapıldı, aslında seçimi Tuncay Atakan değil, Metin Doğan, Fatih Erkoç ve Necati Okay kaybetti. Sosyal demokratlar ve tepki oyları olmasaydı, Tuncay Atakan şimdi Baro’nun […]

İddialara verdiğim cevaplar dizisi…

03 Kasım 2014 - 18:59A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Dediler ki; “Sen büyükşehir belediyesini, AK Parti il başkanını ve ilçe yönetimlerini, belediyeleri yağlayıp yıkıyorsun. Seçimden bu yana 7 ay geçti, büyükşehirde tık yok, sen yalakalık derdindesin. Bu şehirde baro seçimi yapıldı, aslında seçimi Tuncay Atakan değil, Metin Doğan, Fatih Erkoç ve Necati Okay kaybetti. Sosyal demokratlar ve tepki oyları olmasaydı, Tuncay Atakan şimdi Baro’nun başkanı olacaktı. Bütün bunları bildiğin halde, neden yazmıyorsun, sen de mi kiralandın, satıldın!

Evet, bu iddia müthiş. Tuttum ve sevdim bu söylemi.

Sıkı durun, cevap veriyorum; “Biz yalaka değiliz. Pişmiş aşa su katmak niyetimiz yok. İddiaya katılıyorum, bazıları, birilerini destekledi. Bu yerele ya da ulusal siyasette ilk kez yaşanmıyor. Desteklediği halde seçimi kaybeden her kim, kimlerse bedelini öder. Kimseye, ‘falanı neden destekliyorsun’ deme şansımız yok. Zaman çabuk akıp geçiyor. Herkesin bir hesabı var, ha derseniz ki, Allah’ın da hesabı var, amenna ve eyvallah!

*

Dediler ki, “26 Ekim günü bu şehre Başbakan geldi, gitti… Miting kalabalık değildi bir kere. Herkes Müftülük Meydanındaki kalabalığın yığma olduğunu gördü, biliyor. Merkezden kimse yoktu miting alanında. Sayı olarak ortalama 7-8 bin iken, sen tuttun coşkudan, insan selinden bahsettin. Yok şöyle mükemmel organizasyon olmuş, yok başkan Erkoç ile il başkanı derslerine iyi çalışmışlar, falan fıstık. Hani dürüstlükten, objektif olmaktan söz ediyor, yazıyordunuz, demek ki samimi değilsiniz!”

Eh, bu düşünceye, bu iddiaya da tabi ki verecek cevabımız var d a, sevmedim desem yalan olur. Haksızsınız, yanlış düşünüyorsunuz dersem, Allah çarpar!

İşte cevabım; Doğrudur. Ahım şahım kalabalık yoktu. Ve de Davutoğlu, bir R.Tayyip Erdoğan değil, olamaz da. Akademisyen diliyle konuşuyor. Halk tutmadı. Zaten partinin de oy kaybettiği anketlerde de çıkıyor. Halk her zaman herkese gerekli dersi ve cevabı verir, merak etmeyin!

*

Dediler ki, “Metin Doğan kesinkes milletvekili adayı olacak. Öyle bir ışık görmese, ümide kapılmasa, hayal âleminde yüzecek kadar saf değil. Söz almasa, kendine güvenmese, milletvekili aday adaylığından söz etmez. Buraya kadar tamam. Hacınınoğlu köyünden, korucu Yakup’un oğlu Metin Doğan’dan sonra il başkanlığı için ismi dört kelimeden oluşan ilçe başkanını il başkanı yapma gayretleri var. Yerel yönetimler ve siyasiler o dört harfli ismi il başkanı yapmak için çaba içindeler. Oysa bu görev için biçilmiş kaftan Ahmet Özdemir iken, öbür arkadaş üzerinde ısrar etmelerinin sebebini araştırdın mı? Hangi çıkar ilişkileri var da, Özdemir’i es geçmeye çalışıyorlar?”

Vay anam vay! Bunlar nasıl söylemler, nasıl iddialar öyle. İnsan hayret ediyor, şaşırıp kalıyor. Bu millet neler bilirmiş de neler!

Peki, madem sordunuz, cevap veriyorum; Bunu bilmeyen kalmadı. Sağır sultan duydu. Madem mesele isim değil,  dava ise neden ismi dört kelimeden oluşan arkadaşımızda ısrar ediliyor. Ahmet Özdemir sadece avukat. Başka işi yok. Karakteri sağlam, partide en harika insan. Tamam, Metin Doğan milletvekili olsun, hakkı. Bir diğer doğru ise, Özdemir’in arkasında sadece Hanefi Mahçiçek var. Aralarında ne gibi ilişkiler var, bilemem. Bilirim de, şimdi söylemem, yeri değil, vakti var, zamanı var. Aşk bile vaktinde güzel ve çiçek bile vaktinden önce açmıyor. Yukarıda da söyledim ya, herkesin bir hesabı olabilir, lakin Allah’ın hesabını unutmasın kimse!

*

Yine, son olarak dediler ki; “Mahalli seçimlerin üzerinden 7 ay geçti. Yerel yönetimlerde Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, tecrübesini konuşturuyor, teknik ve sosyal belediyecilikte adımlarını hızlandırdı. Şu anda büyükşehir dâhil, diğer belediyelere fark atıyor ve yarışı 3-0 önde götürüyor. Bunu görmüyorsunuz? Belki biliyorsunuz da işinize gelmiyor. Bazılarını kızdırmak, küstürmek istemeye bilirisiniz. İlanlarınız, reklamlarınız kesilir diye korkuyorsanız, yazıklar olsun size!

İşte bu iddiaya, işte bu söyleme şapka çıkartılır. Kimse halka rağmen siyaset yapamaz. Halk ne diyorsa o. Başkanlara verdiği not, başkanların kat ettiği mesafe, kamuoyunca adım-adım takip ediliyor. Mahçiçek, geçmişi tecrübelerinden yola çıkarak, 3-0 da değil, 5-0 önde götürüyor müsabakayı. Bu da yerel yönetimde ve partide bazılarını rahatsız ediyorsa, benim sorunum değil. Aile içindeki kavgaya beni bulaştırmayın! Doğru, büyükşehirden beklentiler çok. İnsanlar sabırsız. Aradan geçen 7 aya rağmen, bir icraatın olmaması, tık çıkmaması, toplumu rahatsız ediyorsa, bunun sorumlusu da ben değilim. Bir diğer iddiaya cevabım da şu; İlanım, reklamım kesilir endişesi taşımıyorum.

İşimi sağlam, dürüst ve hakkıyla yaptığım sürece, rızkımı veren Allah derim.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ