Maraşta Haber
Maraşta Haber

Her Hizmette Milletvekili Mahir Ünal’ın İmzası Var

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın geçen yıl ilk defa gündeme getirdiği ‘7 Güzel Adam’ dizisi 19 Nisan’da TRT 1’de izleyicisiyle buluşuyor. Kentin edebiyat tarihini anlatacak filmde Necip Fazıl’dan Nuri Pakdil’e, Adil Erdem Bayazıt’a kadar, kentte yetişmiş edebiyatçılar yer alacak. Hem Kahramanmaraş’ın edebiyat yönünü, hem kentin otantik yerlerini,  hem de Kahramanmaraş’ın ismini tüm dünyaya tanıtmada […]

Her Hizmette Milletvekili Mahir Ünal’ın İmzası Var

10 Nisan 2014 - 18:40A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın geçen yıl ilk defa gündeme getirdiği ‘7 Güzel Adam’ dizisi 19 Nisan’da TRT 1’de izleyicisiyle buluşuyor.

Kentin edebiyat tarihini anlatacak filmde Necip Fazıl’dan Nuri Pakdil’e, Adil Erdem Bayazıt’a kadar, kentte yetişmiş edebiyatçılar yer alacak.

Hem Kahramanmaraş’ın edebiyat yönünü, hem kentin otantik yerlerini,  hem de Kahramanmaraş’ın ismini tüm dünyaya tanıtmada büyük rol alacak olan dizi film geçen yıl Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal tarafından gündeme getirilmişti. Edebiyatçı babanın kızı olan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar tarafından bizzat ilgilenilen ‘7 Güzel Adam’ adlı dizi 19 Nisan’da TRT 1 ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor.

UYUM İÇERİSİNDE HİZMETİN GELMESİNİ SAĞLIYOR

Hükümet kanadında partisinin en etkili isimlerinden biri olan Ak Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal Kahramanmaraş’ın gururu haline geldi. Kahramanmaraş’a yapılan her hizmette imzası bulunan Ünal, yıllardır eksikliği hissedilen ve bir türlü hayata geçirilemeyen milletvekilleri arasındaki birlik ve beraberliğin sağlanmasında büyük rol aldı.

Milletvekillerinin ve teşkilatın gücünü birleştirerek Kahramanmaraş’a daha etkin hizmetlerin gelmesini sağlayan Ünal, makamının ve şahsının tüm gücünü Kahramanmaraş için kullanmaktan çekinmiyor. İstediği anda istediği bakan ve bürokratla görüşerek kente gelecek hizmet aksamasının önüne geçen Ünal’ın hedefi kenti yatırıma doyurmak.

UÇAK SEFERLERİ BİR İLK

Sık sık ulusal tv ve gazetelerde Türkiye gündemini değerlendiren Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, son olarak Hızlı Tren müjdesinin ardından uçak seferleriyle ilgili verdiği müjde sonrası bu sene projeyle ilgili çalışmalar başlamıştı. Ünal, Kahramanmaraş-Ankara uçak saatlerini iyileştirme yönünde çalışma yaptıklarını beyan etmiş ve bu çalışma ise 31 Mart’tan itibaren hayata geçmişti. Yine Ünal tarafından geçen yıl ilk defa gündeme getirilen dizi film de 19 Nisan’da hayata geçiyor. Sıra dışı bir siyasi yol izleyen Ünal, vaat ettiği hizmetleri tarihiyle birlikte veriyor ve gerçekleşmesi için de yoğun çaba harcıyor.

ARTIK DİZİ İLE TANINACAĞIZ

Birçok şairi bünyesinde barındıran Kahramanmaraş’ta çekimi başlayan “7Güzel Adam” dizisi televizyonda çıkmaya gün sayıyor. Kentin çeşitli yerlerinde çekimi devam eden dizi için günlerdir çalışan set ekibi ise emeklerinin meyvesini almak istiyor.

Türkiye’nin 16’ıncı büyük ekonomisine sahip, tarihi güzellikleri ile göz dolduran ve 100 yıl kendi kendine yetebilen suyu bulanan Kahramanmaraş’ta yaşayan şairlerin hayatını anlatan ve AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal’ın desteği ile başlayan “7Güzel Adam”  TRT 1’de 19 Nisan günü yayınlanacak.  50’li yıllarda Kahramanmaraş’ta aynı lisede okuyan şairler Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Ali Kutlay, Akif İnan, Alaaddin Özdenören ile öykücü Rasim Özdenören’in yaşamlarından kesitler sunan ‘Yedi Güzel Adam’ için sosyal medya’da dizine sahip çık uyarıları yapıldı.  19 Nisan’da TRT’de yayınlanmaya başlayacak olan dizide; Uraz Kaygılaroğlu (Erdem Beyazıt), Baran Akbulut (Cahit Zarifoğlu) Mertcan Sevimli (Rasim Özdenören), Kemal Uçar (Nuri Pakdil) Çağdaş Tekin (Ali Kutlay) Yiğit Çakır (Akif İnan) ve Orhan Kanalp (Alaaddin Özdenören) gibi oyuncular rol alıyor.

İşte 1. Bölüm için yayınlanan 4 fragman !

Yedi Güzel Adam – Yakında TRT 1’de ! Fragman #01

Yedi Güzel Adam – Yakında TRT 1’de ! Fragman #02

Yedi Güzel Adam – Yakında TRT 1’de ! Fragman #03

Yedi Güzel Adam – Yakında TRT 1’de ! Fragman #04

Yedi Güzel Adam’ın Oyuncu Kadrosu

Alaeddin Özdenören

Alaeddin Özdenören (Orhan Kanalp)

Dağınık, biraz savruk bir kişilik yapısına sahiptir, hesabını kitabını bilmez. Maddi temeldeki her şey onun için anlamsızdır.
Cebindekini herkesle paylaşan, arkadaşlarından da ara ara para alıp vermeyen biridir. Para onun için önemsizdir.Tüm dağınıklığına rağmen, farklı bir özelliği vardır; her zaman cebinde temiz bir mendil bulundurur.

Alaeddin’in mendili, arkadaşları arasında hep ilgi ve alay konusudur. Bazen arkadaşları mendilini alıp onu kızdırır. Detaylara pek dikkat etmeyen Alaeddin’i kardeşi-ikizi- Rasim tamamlar.Alaeddin, grupta herkese aynı mesafede durur;  her biriyle yakın dosttur.

Rasim Özdenören

Rasim Özdenören (Mertcan Sevimli)

Kardeşi Alaeddin’den farklıdır; kardeşi umursamaz bir adamken Rasim, işini bilen, işleri/ni iyi organize eden biridir.Her durumdan kendi payına bir malzeme çıkarır, bir eğlence anı yaratır.
Tüm bunların yanında, mizahı sevmesine rağmen, bir o kadar da dikkatli, özenli ve duyarlı bir adamdır. Bu yönü de şair ruhlu grup arkadaşlarıyla örtüşmektedir.Gruptakiler için kararları önemlidir, çünkü ön görü sahibidir.
Sahip olduğu öngörü herkesin -gruptaki herkesin- onu can kulağıyla dinlemesini, dediklerini dikkate almasını sağlar.Bir şey yapılacağı zaman, genelde onun hesabıyla hareket edilir.

Sait Zarifoğlu

Sait Zarifoğlu (Fatih Murat Tekke)

Çevresindeki insanlar ona “Baba” lakabıyla seslenir. Gruptaki diğer arkadaşlarına göre: sakin, kendi halinde, bir adamdır. Gruptaki arkadaşlarının her biri için önemlidir; çünkü diğerlerini yönlendiren, dertlerini dinleyen, aynı yaşta olmalarına rağmen onlara nasihat eden kişidir.

Sait’in herkesten uzaklaştığı, ortadan kaybolduğu, zamanlar vardır.Kendine kalmak, dış gözlemini sessizlik içinde gerçekleştirmek onun için önemlidir.Hak ve haksızlık kavramlarının üzerinde durur.Her olayda mutlaka sağduyusuyla hareket eder, fikrini ortaya koyar, olaya müdahil olur. Bazı toplantılara, hakim tokmağıyla gider. Arkadaşları bu durumla -Sait’ in elinde hakim tokmağı bulundurmasıyla- çok eğlenir; ama her biri Sait’ in hakim tavrını sever.

Ali Kutlay

Ali Kutlay (Çağdaş Tekin)

Evdeki sorunları onu çok etkiler. Öyle ki sorunlarından günlük yaşamında sıyrılamayan Ali Kutlay, zaman zaman moral bozukluğunu çok belli eden biridir.

Grup arkadaşlarından Rasim, onun için çok önemlidir. Arkadaşlığını onunla sıkı ilerletir, çünkü Rasim, onun sıkıntılarını dinler ve ona her zaman duygusal anlamda destek olur.

Zehra’ya o da hayranlık besler, ama kadınlardan çekinen, uzak duran bir adam olduğu için, o da duygularını açık etmez.

Nuri Pakdil

Nuri Pakdil (Kemal Uçar)

Havalı biridir.

Nuri Pakdil, her zaman ceketinin yan cebinde bir kitap taşır. Kitap okumaya başlamadan önce takım elbise giyer, kravat takar ve öyle masa başına oturur.

İnsanlara öncülük etmeyi sever.

Nuri Pakdil, karakterinin özel oluşu dolayısıyla her biri farklı özelliklere sahip olan grup arkadaşlarının hayranlığını kazanır.

Başta Erdem olmak üzere, gruptaki arkadaşları onun hareket üslubuna, özenli tutumlarına, kendine dikkat edişine, sohbetine hayrandır.

Tiyatroya ilgisi vardır; başarılı oyunlar çıkarır.

Bir şeye kızdığı zaman, insanlardan uzaklaşmayı tercih eder; kendine kalmak ister.

Okulda zorunlu olduğu için şapkasını takmaz hep elinde taşır. (Sadece sınıfa girerken takar) Okul dışında ise sürekli taktığı şapkası vardır(kasket)

Cahit Zarifoğlu

Cahit Zarifoğlu (Baran Akbulut)

Çevresindeki insanlar ona “Aristo” lakabını takmıştır.

Şiir hakkında konuşmaktan hoşlanmaz.Esnafla, küçük yaşamları –hikâyeleri- olan insanlarla sohbet etmeyi sever.

Pilotluğa -uçmaya- karşı özel ilgisi vardır.

Hastalandığı zamanlar, tek kalmayı tercih eder; herkesten kaçar.

Zarifoğlu, Erdem’ in dostluğuna çok önem verir.

Hastalık dışında da kendine kalmayı, yalnızlığı sever; bu sebeple de herkesten uzaklaşıp, yalnız kalmayı sevdiği zamanlar vardır.

Sık sık hastalanır.

Cahit Zarifoğlu’nda, kapalı alan korkusu vardır.

Kolay cevap vermeyen biridir.

Gezmek onun için her şeyden önemlidir; denizi, yolculuğu, uzak ülkelere gitme fikrini seviyor.

Edebi anlamda da, Alman Şair Rilke’ yi önemser, ona hayrandır. Edebiyatın tanımıyla ilgilenmez, onun için yazmak önemlidir. (Sadece yazar, şiir hakkında konuşmaktan hoşlanmaz.) Şiir yazarken klâsik müzik dinler.

Eli dikişe yatkındır. Kendi söküğünü diken, hatta ufak tefek dikiş işlerini de yapabilen biridir.

Zarifoğlu’ nun odasında bulunan divanın altında, saklı tuttuğu bir kadife kutusu vardır; o kadife kutunun içinde, sevdiği -saygı duyduğu- büyüklerinden aldığı tespihleri biriktirir; ayrıca herkesten özenle sakladığı günlüğü de kadife kutunun altında, bir bölmede, saklıdır. Çok üzgün olduğu zamanlarda günlüğüne çok kısa notlar alır.

Herkesten gizlediği şiirleri de bu kadife kutunun altında sakladığı günlüktedir.

Erdem Bayazıt

Erdem Bayazıt (Uraz Kaygılaroğlu)

Türkiye’nin önde gelen şairlerinden olan Erdem Beyazıt, Edebiyat ve Mavera dergilerinin kurucularındandır.  Şiire lise yıllarında merak salan ünlü şair mezun olduğu Kara Lise’ye edebiyat öğretmeni olarak geri döner.

Zehra

Zehra (Yıldız Çağrı Atiksoy)

Fazla konuşmayı sevmeyen, insanlarlar iletişim kurmayan bir yapısı olmasına rağmen, herkesin beğendiği biridir. Çalışkan, derslerinde başarılı bir öğrencidir. Güler yüzlü ve anlayışlıdır, bazı durumlarda ise biraz içine kapanıktır. Duygularını pek ifade edemez. Handan öğretmen ve Zehra’nın arası oldukça iyidir.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ