Kahramanmaraş’ta halk oyunlarının temelini atan, gelişmesini sağlayan halkoyunları ustası Yusuf Gündoğdu organizesinde halk oyunları usta öğreticileri iftar nedeniyle birlik sergilediler.

Türk Folklorunun önemli bileşenlerinden biri olan Türk halk oyunlarını Kahramanmaraş’ta yıllardan beri canlı tutan, gelişmesini sağlayan köy ve kasabalarda oynanan yöresel oyunları zenginleştiren ve bu alanda yapılan yarışmalarda Kahramanmaraş’a ödüller kazandıran halk oyunları ustası Yusuf Gündoğdu’nun organizesinde Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu İlçesinde görev yapan halk oyunları usta öğreticileri içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle iftarda bir araya geldiler.

Kahramanmaraş Şehit Hanifi Çakallıoğlu Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunun teras katında iftar programında bir araya gelen halk oyunları usta öğreticileri hem sohbet etme imkânı buldular, hem de kendi aralarında kaynaşma örneği sergilediler.

İftar yemeğine halk oyunları usta öğreticilerinin yanı sıra, halk oyunlarına büyük katkı sağlayan, halk oyunları jüri üyesi valilik Özel Kalem Müdürü H.Murat Devrek, MEM Hayat Boyu Öğrenme Şefi Bayram Metin’de katıldı.