Maraşta Haber
Maraşta Haber

Göksun’da İdeal Gençlik ve Maraş Milli Mücadelesi Konferansı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Göksun Belediyesi işbirliği ile Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, “İdeal Gençlik ve Maraş Milli Mücadelesi” konulu konferans düzenlendi. Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun METEM Konferans Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, milli mücadele ruhunun önemini anlattı. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda bir kahramanlık destanı yazıldığını dile getiren Maslak, “Bu büyük mücadele […]

Göksun’da İdeal Gençlik ve Maraş Milli Mücadelesi Konferansı

09 Şubat 2015 - 17:36A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Göksun Belediyesi işbirliği ile Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, “İdeal Gençlik ve Maraş Milli Mücadelesi” konulu konferans düzenlendi.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun METEM Konferans Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, milli mücadele ruhunun önemini anlattı.

Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda bir kahramanlık destanı yazıldığını dile getiren Maslak, “Bu büyük mücadele ruhu çerçevesinde Kahramanmaraş’ımızın, genel olarak ülkemizin milli mücadelesi bakımından, ülkemizin kurtuluşu, bağımsızlığı, özgürlüğü noktasında, bizlere özgürlüğü, fedakârlığı, emeği ve erdem gibi kavramları aşılayan kahramanlık destanları yazan aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, başta Arslan Bey olmak üzere kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konferansta, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, Kültür Turizm ve Sosyal İşler Şube Müdürü Serdar Yakar ve Milli Mücadele Kahramanlarımızdan Arslan Bey’in oğlu Mahmut Toğuz birer konuşma yaptılar.

Tarihçi-Yazar Mustafa Yazgan da yepyeni bir İstiklal Savaşı heyecanının 97 yıl önce duyulan gibi aynı duygular içinde kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Hak ile batılın daima insanlık tarihi boyunca devam ettiğini belirterek bu kapsamda kurtuluşun önemine dikkat çeken Yazgan, şunları kaydetti:

“Kainatın yaratılışında zıtların çarpışması vardır. Ölüm-kalım, varlık-yokluk, gece-gündüz gibi zıtlar çarpışarak varlık ortaya çıkıyor. Allah’a şükürler uzun bir yıl içinde çok değerli çalışmalar sonununda ve bilhassa milli irademizin sonucunda Türkiye’de bir huzur ve bu huzura bağlı olarak da bir takım maddi manevi yükselmeler kendini göstermiştir. Ancak bu yükseliş, tarihi bakımdan bir türlü bizim varlığımızı çekemeyen ve istemeyen batı dünyası tarafından daima kuşku ve tepkiyle karşılanmıştır. İşte bu gün yollarımız yapılmış, demir yolları, hava yolları insanımızın iş kapasitesinin artması, insan kaynakları üzerinden yükselen bir Türkiye’nin yapısını incelerken bunu sadece biz değil, dışımızdaki düşmanlarda izliyordu. Bu yükselişi izlerken bir takım koalisyonun içine girdiler.”

Konferansa katılan gençlere “Biz burada küçük bir ilçeyiz” dememeleri gerektiğini belirten Yazgan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kahramanmaraş’ın kalesine çekilen Ayyıldızlı bayrak gibi zafer hakkın olacaktır. Onun için araştırmacı olun, kitap okuyun, sigara ve uyuşturucu maddelerden uzak durun. Ülkemizi daha ilerilere götürmenin yollarını arayın çünkü bu gençlik gelecek yıllarda bizi yöneteceklerdir.

Konferansın sonunda Başkan Aydın ve Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Yazgan’a çiçek takdim etti.

Konferansta, Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı Bando Ekibinin konseri büyük ilgi gördü.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ