Maraşta Haber
Maraşta Haber

Göksun Belediyesi Yeni Logosunu Arıyor

Göksun Belediyesi, kurumsal logosunu değiştirmek için ödüllü “Logo Tasarım Yarışması” düzenliyor. Göksun Belediye Başkanlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, yarışmada birinci gelen eser sahibine 4 bin Türk Lirası para ödülü verileceği bildirildi. Yeni hazırlanacak kurumsal logonun, ülkemizin en önemli bölgelerinden biri olan Göksun’un vizyonunu yansıtacak şekilde, yaratıcı, akılda kalıcı ve işlevsel kullanımına olanaklı bir biçimde […]

Göksun Belediyesi Yeni Logosunu Arıyor

13 Kasım 2014 - 23:53A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Göksun Belediyesi, kurumsal logosunu değiştirmek için ödüllü “Logo Tasarım Yarışması” düzenliyor.

Göksun Belediye Başkanlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, yarışmada birinci gelen eser sahibine 4 bin Türk Lirası para ödülü verileceği bildirildi.

Yeni hazırlanacak kurumsal logonun, ülkemizin en önemli bölgelerinden biri olan Göksun’un vizyonunu yansıtacak şekilde, yaratıcı, akılda kalıcı ve işlevsel kullanımına olanaklı bir biçimde tasarlanıp oluşturulmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yarışma sonucu, tarihi, turizmi, tarımı, yaşam alanları  ve bulunduğu stratejik konumu ile Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu arasında adeta bir köprü görevi gören Göksun’u tanıtıcı ve belirleyici logonun, yaşadığımız çağa uygun olarak, vizyonel ve fonksiyonel bir forma dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Yarışma, 18 yaşını doldurmuş, Göksun Belediyesi bünyesinde çalışmayan, seçici kurul ve seçici kurulun birinci derecedeki yakınları dışındaki, tüm profesyonel ve amatör grafik tasarımcılarına açıktır.”

Açıklamada ayrıca, 4 bin Türk Lirası para ödülü yarışmaya katılacak olan grafikerlerin hazırlamış oldukları çalışmaları 12 Aralık 2014 Cuma günü saat 17:00’a kadar Göksun Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne teslim edilmesi gerektiği bilgisine yer veriliyor.

Yarışmanın katılım şartnamesi ve başvuru formuna Göksun Belediyesinin www.goksun.bel.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

KATILIM ŞARTNAMESİ

1.KONU:

Göksun Belediyesi’nin kurumsal logosunun (amblem/logotype), ülkemizin en önemli bölgelerinden biri olan Göksun’un vizyonunu yansıtacak şekilde, yaratıcı, akılda kalıcı ve işlevsel kullanımına olanaklı bir biçimde tasarlanıp oluşturulmasıdır.

2. AMAÇ

Yarışma sonucu, tarihi, turizmi, tarımı, yaşam alanları  ve bulunduğu stratejik konumu ile Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu arasında adeta bir köprü görevi gören Göksun’u tanıtıcı ve belirleyici logonun, yaşadığımız çağa uygun olarak, vizyonel ve fonksiyonel bir forma dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Göksun Belediyesi’nin logosunda herhangi bir siyasi veya etnik bir görüş veya düşünceyi ifade eden veya çağrıştıran ibarelere yer verilmeyecektir.

3. YARIŞMA KOŞULLARI

  1.  Yarışma, 18 yaşını doldurmuş, Göksun Belediyesi bünyesinde çalışmayan, seçici kurul ve seçici kurulun birinci derecedeki yakınları dışındaki, tüm profesyonel ve amatör grafik tasarımcılarına açıktır.

B. Yarışmaya her katılımcı en fazla üç (3) adet çalışma ile katılabilecektir.

  1.  Tüm çalışmalar Göksun Belediyesi ve 1907 ibareleriyle birlikte değerlendirilmelidir.

 

  1.  Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir kısıtlama yoktur. Çalışmalar, TV ekranlarında, basılı materyallerde, renkli ve siyah-beyaz olarak kullanılabilecek, değer kaybetmeyecek, anlaşılabilir tasarımlar olmalıdır. Amblem/logonun çok çeşitli amaçlar için kullanılabileceği göz önünde bulundurularak (antetli kağıt, faks, dergiler, broşürler, afişler, kitapçıklar, kitaplar, programlar, pankartlar, posterler, şapkalar, tişörtler, çantalar, havlular, internet ve elektronik medya, web sitesi, elektronik posta) basımı uygun nitelikte hazırlanması, büyütülüp küçültüldüğünde (15×15 cm) fonksiyonelliğini yitirmemesi gerekmektedir.

Eserler, A4 çıkış üzerinde, standart logo sunumu şeklinde (üst ortada büyük, alt bölümde küçük (2,5 x 2,5) uygulamaları, renkli ve siyah/beyaz yan yana) hazırlanıp fotoblok ve benzeri hafif board üzerine sıvanmış olarak teslim edilecektir. Ayrıca Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, FreeHand ya da Corel Draw vb gibi vektörel çizim programlarından biri ile hazırlanmış belge olarak her bir çalışmanın orijinal ve  JPEG versiyonları ile birlikte CD ortamında sunulacaktır. Tasarımcı, eserde kullandığı unsurların anlamını yarım sayfayı (A4) geçmeyecek şekilde yazıyla açıklayacak ve CD ile birlikte sunacaktır.

  1.  Teslim edilen çalışmalar, Türk Patent Enstitüsü’nce daha önce korunmaya alınmamış ve tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Seçici Kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan eserler değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yarışmanın sonucunda Seçici Kurul herhangi bir eseri, herhangi bir ödüle layık görmekle birlikte; bu yarışmadan önce ya da bu yarışma ile eş zamanlı, başka bir yarışmaya katıldığını veya yarışma sonucunun ilan edildiği tarihten önce yayınlandığının veya eserin başkasına ait olduğunun ortaya çıkması durumunda, alınan ödül iptal edilir.
    Eğer verilmiş ise, sahibinin ödülü derhal iade etmesi gerekir. Bu iptal durumu, diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılar bakımından, hiçbir anlamda talep hakkı doğurmaz.
  2.  Yarışma, eserlerin Göksun Belediyesi’nin ihtiyacını karşılamaması halinde ya da diğer herhangi bir nedenle tekrarlanabilir veya her aşamasında iptal edilebilir.
  3.  Göksun Belediyesi, katılımcıların eserleri ile ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
  4.  Yarışmada seçilen tasarımın tüm hakları Göksun Belediyesi’ne devredilmiş sayılır. Tasarım sahibi, kullanılacak olan amblem ve logo’da hiçbir şekilde isim ve hak talebinde bulunamaz. Diğer tasarımlar, sonuçların duyurulmasından sonra bir ay içerisinde aynı adresten geri alınabilir. Bu süre içerisinde alınmayan çalışmalardan Göksun Belediyesi sorumlu olmayacaktır.
  5.  Ödül kazanan tasarımı Göksun Belediyesi kullanma ve değiştirme hakkına sahiptir. Ödüle değer görülen eserin yüksek çözünürlükteki kopyası Seçici Kurul tarafından katılımcıdan talep edilebilir. Seçici Kurul, seçilen eserin sahibinden eser üzerinde değişiklik yapmasını isteyebilir. Bunun için Göksun Belediyesi tarafından ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmaz.
  6.  Eserler, Seçici Kurul tarafından yaratıcılık, özgünlük, uygulamadaki başarı ve markaya kattığı değer kriterleri üzerinden değerlendirilecektir.
  7.  Yarışma sonunda birinci seçilen eser Göksun Belediyesi’nin amblem/logosu olarak belirlenecek ve devreye giren diğer eserler ile birlikte herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın her türlü basılı ve görsel materyal üzerinde kullanılacak, katılımcılara eserlerin basılı veya görsel materyaller üzerinde kullanılması için ayrıca telif ödenmeyecektir.
  8.  Yarışmacılar, gönderecekleri tasarımlar için belirtilen ödül dışında, herhangi bir ödül veya ücret kesinlikte talep edemez, yaptıkları başvurunun ardından yarışmadan çekilemezler. Yarışmaya katılanlar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.

4. ÇALIŞMALARIN RÜMUZLANDIRILMASI ve GÖNDERİLMESİ

a- Çalışmaların Rümuzlandırılması

– Katılımcılar, biri küçük Kimlik Zarfı, diğeri büyük Evrak Zarfı olmak üzere iki adet zarf kullanacaklardır.
 Kimlik Zarfına katılımcının doldurmuş olduğu katılım formu konulacak ve zarf kapatıldıktan sonra üzerine sadece 6 (altı) harf ve rakamdan oluşan rumuz ve sıra numarası yazılacaktır (A00B08-1 gibi).

– Aynı rumuz, çalışmanın arka yüzünde ve CD’nin ön yüzünde de yer almalıdır.

– Evrak Zarfına katılımcının Kimlik Zarfı  ve arka yüzünde rumuz yazılı çalışmaları ile ön yüzünde rumuz yazılı CD konularak ağzı kapatılmalıdır.

– Tasarımın üzerinde isim, imza veya ayırt edici bir işaret bulunamaz. Bu tip ayırt edici unsur bulunduran çalışmalar yarışma dışı bırakılır.

– Birden fazla eserle yarışmaya katılan yarışmacılar aynı evrak zarfını ve rumuzunu kullanabilirler.

b- Çalışmaların Teslimi

– Çalışmalar hasar görmeyecek şekilde paketlenerek  en geç  12 Aralık 2014 Cuma günü, saat 17.00′ye kadar Göksun Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü / KAHRAMANMARAŞ adresine  posta / kargo ile gönderilecek veya elden teslim edilecektir.

– Elden getirilen çalışmalar, belge karşılığında teslim alınır.

– Posta / kargo ile gelen çalışmalar için alındı belgesi gönderilir.

– Posta / kargoda meydana gelen gecikme, hasar ve kayıplardan Göksun Belediyesi sorumlu tutulamaz.

5. TELİF HAKLARI

Katılımcı, dereceye giren eserinin Göksun Belediyesi tarafından kullanılmasına süresiz olarak tam kullanım hakkı verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için, Göksun Belediyesi’ne tam lisans verdiğini kabul eder.

Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu lisans için kendisine verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Göksun Belediyesi eserler için katılımcının yukarıda verdiği lisans karşılığında telif hakkı bedeli ödemeyecektir.

Katılımcı, Göksun  Belediyesi’nin ödül alan eseri Göksun Belediyesi logosu olarak kendi adına marka olarak tescil ettirme hakkı bulunduğunu gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

6. SONUÇLARIN AÇIKLANMASI

Yarışma sonuçları seçici kurul toplantısının ardından 10 gün içinde Göksun Belediyesi web sitesinde açıklanacaktır.

7. ÖDÜL

Yarışmayı kazanan eser sahibine 4.000,00 (dört bin) TL para ödülü verilecektir.

8. SEÇİCİ KURUL

Seçici Kurul toplam 5 üyeden oluşacak olup, Göksun Belediyesi tarafından belirlenen üyelerden teşkil edecektir. Ayrıca Seçici Kurulda  Üniversitelerin ilgili bölümlerinden üye bulunacaktır. Göksun Belediyesi; değerlendirme toplantısına katılmayan seçici kurul üyesi yerine bir başka üye belirleme ve sonucu açıklayacağı günü değiştirme hakkına sahiptir.

YARIŞMAYI AÇAN KURUM VE ÇALIŞMA TESLİM ADRESİ

Kurum: Göksun Belediye Başkanlığı

Adres: Köprübaşı Mah. Malazgirt Cad. No: 3 GÖKSUN

Web:  www.goksun.bel.tr

Tel: 0 344 714 11 93 – 0 505 205 30 43 – 0551 258 66 68 – Nurettin DAL

Yarışmaya katılanlar, yukarıdaki şartların tamamını kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ