Maraşta Haber
Maraşta Haber

Gazeteciler Cemiyeti’nden DSİ Müdürü Aydın’a Ziyaret

Kahramanmaraş Gazateciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri Kahramanmaraş DSİ XX. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’ı makamında ziyaret ettiler. Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu  Başkanı Kemal Sayın beraberinde Ali Fahri Şirikçi, Bekir Doğan, Devrim Başer, Akif Arslan, Şahin Efe, Mahmut Beyaz, Mustafa Kılıç, Cebrail Sarı ve Salih Yılmaz’la birlikte  DSİ XX. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’ı makamında ziyaret ederek […]

Gazeteciler Cemiyeti’nden DSİ Müdürü Aydın’a Ziyaret

01 Aralık 2013 - 19:52A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Gazateciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri Kahramanmaraş DSİ XX. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’ı makamında ziyaret ettiler.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu  Başkanı Kemal Sayın beraberinde Ali Fahri Şirikçi, Bekir Doğan, Devrim Başer, Akif Arslan, Şahin Efe, Mahmut Beyaz, Mustafa Kılıç, Cebrail Sarı ve Salih Yılmaz’la birlikte  DSİ XX. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’ı makamında ziyaret ederek gündemdeki konular hakkında görüş alışverişinde bulundular.

DSİ XX. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirerek Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında  da bilgiler verdi.

Kahramanmaraş DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Aydın Adatepe Barajına 3 Aralık’ta su tutmaya başlayacaklarını ve 11 Aralık’ta tören yapılacağını söyledi.

Aydın, “22. Bölge Müdürlüğümüze Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis bağlıdır. Yani bizim bölge müdürlüğü 4 ilden oluşuyor. Biz DSİ olarak özellikle son yıllarda çok güzel ve büyük projelere imza atıyoruz. DSİ hem enerji üretimi hem de sulama konusunda çok etkin bir şekilde çalışıyoruz. Şuan bizim bölgemizde 20 tane baraj projemiz var. Gölet ve kanalları saymıyorum. Göletlerimiz sayesinde susuz topraklar sulanıyor ve köylülerimiz bol ve kaliteli ürün alıyorlar. Hele Kılavuzlu sulama kanalımız bölgeye hitap ediyor. Yüzbinlerce hektar alan sulanacak. Bu projenin temelleri uzun yıllar önce atılsa da 3 yıldır ciddi çalışmalar yapıyoruz. Çok ciddi bir proje bu. Şu an bazı bölgelerde sulama bile yaptık.” dedi.

Gazeteciler ise bu projenin önceki halinde kanal için düşünülen çok güzel projeler olduğunu dile getirerek şu açıklamalar bulundular: “Bu projenin ilk halinde kanaldan çok güzel bir şekilde faydalanılacaktı. Kanalda kayıklarla gezilecek. Kanal etrafında güzel parklandırma mesire alanları olacaktı. Ama bu gün baktığımız bu proje tamamen değişmiş kanaldan hiç istifade edilemiyor. Bu proje neden değişti? Böyle bir şansı neden değerlendiremedik? Sadece sulama amaçlı şuan. Hatta Atatürk kanalına bir yan kanal ayrılacak burada göletle yapılacak ve tekrar su kanala verilecekti. Muhteşem projeler vardı. Nereye gitti bu projeler. Ürt geçitler de çok engin yapıldı. Şuan buradaa birşeyler yapmak mümkün değil gibi görünüyor” dediler.

Çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Aydın konuşmasına şöyle devam etti: “Şuan 37 noktada taşkın koruma inşaatımız sürüyor. İl, ilçe, belde ve köylerimizde nereye ihtiyaç varsa biz burada taşkın koruma kanalı yapıyoruz. Topraklarımızı erozyondan koruyoruz. Bu kanallarımız hem çevreyi koruyor hem de bulunduğu alanda güzel bir görüntü ortaya çıkarıyor. Çehresini değiştiriyor.

Püren Göletimiz doğal bir göl. Ancak zemin kireç taşlarından oluştuğu için su tabandan sızma yapıyor bizde bu doğal su birikintisini burada tutup çevre köylerin bundan istifade etmesi için çalışmalar yapıyoruz. Yani eğer suyun tabana kaçmasını engelleyebilirsek çok güzel bir iş yapmış olacağız. Kurucuova suya kavuşacak buranın sayesinde. Köylümüz çiftçilerimiz suya kavuşunca çok daha güzel tarım yapabilecek.

Geçtiğimiz hafta bakanımızın da katılımıyla Çetintepe Barajının temelini attık. Bu baraj bitince Gaziantep’e Kartalkaya Barajından su vermeyeceğiz. Dolayısı ile bu ovadaki çiftçi kardeşlerimizde rahat bir sulama yapacak. İkinci ürün ekimi yapabilecekler. Buda ekonomimize ciddi katkı sağlayacak. Gaziantep’e içme suyunu bu güne kadar Kartalkaya barajından verdiğimiz için bu ovamızdaki çiftçilerimiz sadece tek ürün ekimi yapabiliyor. Ama şimdi iki ürün ekimi yapacaklar. Üretim, üretim üretim diyoruz. Su hayattır diyoruz. İnsanlara doğal yaşama hayat vermek için de biz elimizden geleni yapacağız. Mümkün olduğunda heryere suyu ulaştıracağız. Su ile ekonomi ve hayatımız daha da canlanacak” dedi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ