Maraşta Haber
Maraşta Haber

Fettah Can Kahramanmaraşlılar’ın Gönlünü Fethetti

Üçüncü solo albümü “Yalanlar Cumhuriyeti”ni yayımlayan Fettah Can, Akustik projesi ile Türkiye turnesine çıktı ve İlimiz Kahramanmaraş’a gelerek konser öncesi Cesur FM Genel Koordinatörü Serkan Ercüment Kuzu’nun konuğu olarak onun sorularını cevaplandırdı. Söz yazarı, besteci ve yorumcu olarak şarkıları 7’den 77’ye herkesin dilinde olan sanatçı, şarkılarının başarısını konserleriyle devam ettiriyor. Bugüne kadar 100’lerce konser veren […]

Fettah Can Kahramanmaraşlılar’ın Gönlünü Fethetti

02 Şubat 2014 - 23:16A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Üçüncü solo albümü “Yalanlar Cumhuriyeti”ni yayımlayan Fettah Can, Akustik projesi ile Türkiye turnesine çıktı ve İlimiz Kahramanmaraş’a gelerek konser öncesi Cesur FM Genel Koordinatörü Serkan Ercüment Kuzu’nun konuğu olarak onun sorularını cevaplandırdı.

Söz yazarı, besteci ve yorumcu olarak şarkıları 7’den 77’ye herkesin dilinde olan sanatçı, şarkılarının başarısını konserleriyle devam ettiriyor. Bugüne kadar 100’lerce konser veren Fettah Can, şimdi de aralıksız bir konser serisiyle Türkiye’yi dolaşacak. Sanatçı, Aralık 2013’ten Mart 2014’e sürecek Türkiye turnesinde, Marmara’dan başlayacağı yolculuğunu Güneydoğu Anadolu’da bitirecek

Serkan Ercüment Kuzu: Fettah Can olarak Kahramanmaraş hiç geldiniz mi? Birazda kendinizi tanıtır mısınız?

Fettah Can: Kahramanmaraş’a ilk defa geliyorum ve Kahramanmaraş’ta seyircilerle ilk defa buluşacağım.

Yaklaşık 21 yıldır şarkı yazmaya gayret ediyorum. Şarkı yazarı olarak birçok sanatçı arkadaşımla çalıştım. 2010 yılının Temmuz ayında “Hazine” isimli ilk albümünü yaptım. Onun arkasından birkaç single çalışmam oldu, 2012’de “Aklımda Kalanlar“albümünü yaptım son olarak da “Yalanlar Cumhuriyeti” albümünü çıkarttık. gayet mutluyum. Mutfağımda ne kadar mutluysam mutfağımın dışında da o kadar mutluyum. Dinleyiciyle, izleyiciyle buluşmak çok keyifli bir duygu. Bizim ker konserimiz çok coşkulu, çok keyifli geçiyor bugün de Kahramanmaraş’ta öyle geçeceği inancındayım.

IMG_7805 copy

Serkan Ercüment Kuzu: Akustik Turne ile neyi amaçladınız?

Fettah Can: Akustik turnedeki amacımız, gidemediğimiz birçok şehre gidebilmek, hem de yaş sınırını aradan kaldırmaktı. Her fırsatta 18 yaş altı gençlerle de bir araya gelmek istedik, konser verdiğimiz bazı mekânlarda biliyorsunuz 18 yaş sınırı var, onu ortadan kaldırmak adına böyle bir çalışmaya başladık, her yaştan müzikseverin katılabileceği konser mekanlarını tercih ettik, iyide yaptık bundan önce konser verdiğimiz yerlerde güzel bir şekilde karşılandık.

Serkan Ercüment Kuzu: Akustik Turne çalışmalar hakkında neler söylemek istersiniz?

Fettah Can: İlk turneye İstanbul’dan başladık, bu bölgede ise ilk olarak Kahramanmaraş var. Buradan Gaziantep’e geçeceğiz, peşinden Hatay var, Adana ve Mersin var. Bursa, İzmir, Balıkesir, Ordu, Samsun, Trabzon, Konya, Denizli, Aksaray tabi başka yerlerde olmak üzere yaklaşık 25 şehir var.

IMG_7796 copy

Serkan Ercüment Kuzu: Buraya gelmeden önce Kahramanmaraş hakkında neler düşünüyordunuz?

Fettah Can: Kahramanmaraş benim için güzel ve pozitif bir şehir olarak tasavvur ediyordum, öylede oldu. Biliyorsunuz ben Bursalıyım biraz Bursa’ya benziyor ama Bursa biraz daha yeşillikli. Ama güzel sıcak ve sempatik bir şehir. Kahramanlıklarıyla da ünlü bir şehir.

Serkan Ercüment Kuzu: Söz yazarı ve beste çalışmalarının dışında film çalışması veya başka bir çalışma düşünüyor musunuz?

Fettah Can: Ben müzisyenim hayatım müzikle geçiyor. Onun dışında başka bir düşündüğüm yok. Bir vatandaş olarak her Türk halkı kadar futbola düşkünüm. İyi film izlemeyi severim ama böyle şehir şehir dolaştığımız içinde pek fırsat bulamıyorum. Bunun dışında fazla hobilerim yok. Üretebilmenin biraz kendimle baş başa kalmak olduğunu biliyorum. Günün büyük bir bölümünü stüdyomuzda geçiriyorum, günde ortalama her gün 12 saat çalışıyorum.

Serkan Ercüment Kuzu: Düet çalışmalarınız olacak mı?

Fettah Can: Böyle bir düşüncem yok. İki kişinin söyleyeceği bir şarkı olursa çıkar söyleriz ama bir kişinin söyleyeceği şarkıyı iki kişinin söylemesi biraz saçma oluyor.  Bir erkeğin bayana yazdığı bir şarkıyı iki erkek söylerse veya bir kadının yazdığı bir şarkıyı 2 kadın söylerse hiçte hoş olmuyor. Düet çok farklı bir şey denk gelmesi gerekir.  Yanan Ateşi Söndür şarkısını sözleri bir erkek, bir bayana uygun geldiği için ona katılmıştım. Biz şarkıyı Demet’e yapmıştık. Demet bunu beraber okuyalım deyince birlikte okuduk. Bunun dışında düet yapmam gerekir diye de bir düşüncem yok.

IMG_7792 copy

Serkan Ercüment Kuzu: Müziğe karşı ilk merakınız ne zaman oldu?

Fettah Can: Çocukken müziğe karşı merakım olmadığı gibi nefrette ederdim. Ben o yaşlarda şarkı söylemekten bile utanırdım. Ama babamın isteği üzerine, gündüzleri tezgahtarlık yaparken akşamları belediye konservatuvarında şan dersleri almaya başladım.

Serkan Ercüment Kuzu: Kaç kardeşsiniz, kardeşlerinizde de müzik yeteneği var mı?

Fettah Can:Beş kardeşiz iki erkek üç kız ben sondan ikinciyim sadece ben müzikle uğraşıyorum.

Serkan Ercüment Kuzu: Muhteşem Yüz Yıldan bir rol teklifi gelse ne cevap verirdiniz?

Fettah Can: Kesinlikle düşünmem. Ben bir kez” işler güçler” dizisi için evet demiştim ama bundan sonra böyle bir şey düşünmüyorum.

Serkan Ercüment Kuzu: Çok şarkıcı sizden beste alıyor ağırlıklı olarak en son kimlerle çalıştınız?

Fettah Can: Geçmişte çok şarkıcı ile çalışmam oldu. Yakında Sibel Can’ın yeni albümü çıkacak orada çalışmamız var. Onun dışında Demet Akalan’ın yeni çıkacak albümünde var. Daha birçok arkadaşımızın albümünde var, çalışmalarımız devam ediyor.

Serkan Ercüment Kuzu: Önceleri Söz yazarı ve bestecilik yapıyordunuz yoruma geçmeniz nasıl oldu?

Fettah Can: Ben önceleri de şarkı söylüyordum ama o zamanlar ulusal anlamda değildi. Besteci olarak yürümek daha keyif veriyordu, öyle devam ettim. Ama hiçbir zaman şarkıcılıktan vazgeçmedim. Ben İstanbul’da program yaptığım zaman özellikle şarkıcılar gelerek beni dinlerlerdi.

IMG_7815 copy

Serkan Ercüment Kuzu: Tarzınızın dışında beste yapıyor musunuz?

Fettah Can: Evet yapıyorum. Her türlü çalışmalarım var, şarkıyı bir kalıpla sınırlandırmak istemiyorum, çünkü müzik evrenseldir.

Serkan Ercüment Kuzu: Söz yazarlığı ve besteyi nasıl yapıyorsunuz?

Fettah Can: Birinci kural çok okumak gerekiyor. Çok okuyacaksınız ki kelime hazneniz çok zengin olacak. Kelime hazneniz çok zengin olursa onun cambazlığını iyi yaparsınız. Doğru kelimeyi doğru cümlede kullanabilirsiniz. Ayrıca birde yeteneğinizin bulunması gerekiyor. Bu doğuştan gelen bir durumdur, ben besteci olacağım demekle olunmaz. Önce bu yeteneği keşfetmeniz lazım, çok okumanız lazım ve çok dinlemeniz lazım.

Serkan Ercüment Kuzu: Ülkemiz adına veya milli takım adına veya buna benzer bir beste yapmayı düşündünüz mü?

Fettah Can: Evet, böyle bir çalışmam oldu. Bursaspor’un 50. Yılı idi. İçimden geçti ve 50 Yılı marşını yaptım. Şuanda da söyleniyor.

Serkan Ercüment Kuzu: İnşallah Kahramanmaraş içinde yazarsınız?

Fettah Can: Belli olmaz kısmet tabii. Bu hesapla yapılan bir iş değil o an hissedersiniz ve yaparsınız. 2010 yılında Türkiye’de yaptığım ünlü Yunan şarkıcı Giorgos Mazonakis’in Ta Isia Anapoda albümüne üç bestemi verdim. Albüm Yunanistan müzik listelerinde üst sıralara çıktı, albüm bu şarkılarla Yunanistan’da Platin Plak Ödülü’ne layık görüldü. Buna rağmen Türkiye’de haber olarak bile yer almadı.

IMG_7790 copy

Serkan Ercüment Kuzu: Son olarak Kahramanmaraş’a neler söylemek istersiniz?

Fettah Can: Tüm Kahramanmaraş halkına öncelikle sağlık, sıhhat, mutluluk dilerim. Bu akşam güzel bir konser olacak, gelecek izleyicilere de zevkli bir konser temenni ediyorum.

Program sonrası sevenleriyle fotoğraf çektiren ünlü sanatçı daha sonra konser hazırlığı için çalışmalara başladı.

IMG_7801 copy   IMG_7826 copy IMG_7830 copy IMG_7832 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ