Cumhuriyet tarihinin ilk damızlık düve ihracatını gerçekleştiren ekibin beyni Kahramanmaraşlı İşadamı Veteriner Hekim Eray Şenay.

29-11-2013 tarihinde İzmir’de düzenlenen, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in de katıldığı törende Türkmenistan’a ilk damızlık gebe düve ihracatı başlatıldı.

Törende çok mutlu olduğu gözlenen Tarım Bakanı Eker, emeği geçen herkese teşekkür etti ve Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleştirildiğine dikkat çekerek Türkiye’nin “ithalatçı” ülkeden “ihracatçı” ülke konumuna geldiğinin altını çizdi.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Eray Şenay,  Cumhuriyet Tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçmiş olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek; 29-11-1013 tarihinde başlayan bu ilk ihracat işinin içinde şahıs ve firma olarak bulunmaktan çok mutlu olduklarını gelecek dönemlerde artarak devam edeceğini söyledi.

Son zamanlarda hayvan kalitesi açısından dünya ile rekabet edecek boyuta gelindiğinin altını çizen Şenay: “İşadamlarımızın ve D.S.Y.B’nin bu konularda bilgi ve birikimlerinin daha yeni oluştuğunu söyledi.

Taşımanın çok bir güzergâhtan gerçekleştiğini belirten Eray Şenay, İran’ın transit izni vermesiyle işlerinin daha kolaylaşacağını ve bu konuda yetkili birimlerin temaslarının devam ettiği bilgisini verdi.

Şu anda İran, Irak ve Katar’la görüşmelerinin devam ettiğini önümüzdeki yıllarda bu ülkelere de ihracatın gerçekleştirileceğini, altyapının mevcut olduğunu sözlerine ekledi.