10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebeti ile Engelliler Derneği yöneticileri ve engelli öğrenciler Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret ettiler.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü H.Hasan Kozan, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hakan Vicdan, Özel Eğitim Okulları ve Rehabilitasyon Merkezlerinin, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan gurup Vali Kocatepe’yi makamında ziyaret etti.

Valilik Makamını engelli öğrencilere bırakan Vali Kocatepe onlarla sohbet ederek duygularını aldı, sorularını cevapladı ve tüm öğrencilere hediye verdi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şükrü Kocatepe engellilerle ilgili ülkemizin geldiği noktanın modern ülkeler seviyesinde olduğunu ve sosyal devletin gerekliliklerini yerine getirdiklerine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün engelliler haftası münasebetiyle Kahramanmaraş’ta kurulmuş engelliler deneği başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, okullarımızdaki çocuklarımız valiliği ziyarete geldiler. Biz bu hafta onlarla birlikte, engelsiz bir yaşamı sağlama konusunda devlet olarak neler yapıyoruz, daha neler yapmamız gerekiyor onu değerlendireceğiz. Tabi tüm kamu sektöründe görev yapan birimler, belediyeler tüm kamu kuruluşları yaptıkları çalışmaları gözden geçirecekler.  Engellilerin engelsiz yaşamı sağlama konusundaki planlamalarımızı, yenileyeceğiz, yineleyeceğiz.

Biliyorsunuz ki hükümetimizin ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu konuda yaptığı önemli çalışmalar var engelleri ortadan kaldırma projeleri kapsamında tüm kurumlara, resmi kurumlara, özel kurumlara, yapılara,  binalara erişebilirlik konusunda belediyelerimizle birlikte fiziki şartlarını gözden geçirerek yeniden proje hazırladılar. Asansör, rampa, merdiven, kaldırımlardaki yol işaretlemeleri, görme engelliler için ses sistemleri, trafik lambaları yanındaki çeşitli uyarılar buna benzer ülkemizin gelişmişliğini modernliğini ve sosyal devlet olma özelliğini gösteren donatıları engelli kardeşlerimize, hemşerilerimize sunmaktayız.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin sayısının her geçen gün artmakta, iki hafta önce yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ile yapılacak alımlarla bu sayının daha da artacaktır. Ülkemiz modern bir ülke olarak yaşam alanlarında engelli engelsiz fark etmeden hep birlikte yaşayan, paylaşan bir ülkedir. Ben engelli evlatları olan ailelere özverilerinden ve fedakârlıklarından dolayı teşekkür ederim” dedi

Valilik Ziyareti Valilik girişinde öğrencilerle topluca çekilen fotoğraf karesiyle son buldu.

Valilik Ziyaretinden sonra Vali Yardımcısı Bayram Öz, Ahmet Turgay İmamgiller ve Dr. Erkan Bulgan’a da nezaket ziyareti gerçekleştiren öğrenciler çiçek verdiler.