Elbistan’da yaz döneminin ilk hububat hasadı gerçekleşti. Izgınlı Çiftçi Ahmet Tanrıverdi, bölgenin ilk tarım ürünü olan arpa hasadını yaparak Elbistan Un ve Yem Ltd. Şti.’ye satışı yaptı.

20 ton arpayı 7 römork ile Elbistan EL-UN Fabrikasına getiren Tanrıverdi, ödemesini piyasa belirlemesinin ardınran teslim alacak. 15 yıldır ürünlerinin satışını  Elbistan EL-UN’a yapan Izgınlı Çiftçi Ahmet Tarıverdi, bu bağlılığın karşılıklı güven olduğunu ifade ederek Elbistan ve bölgesindeki tüm çiftçilere bereketli ve hayırlı hasat dönemi dileğinde bulundu.

Beklenen ve arzu edilen rekolte olmamasına rağmen ümitlerini hububat hasadına bağlayan Elbistan çiftçisi, bölgenin ilk hasadını Izgın’da gerçekleştirdi. Izgınlı Çiftçi Ahmet Tanrıverdi, kıraç alanda elde ettiği 20 ton arpayı  gerçekleştirdiği hasadın ardından Elbistan EL-UN Fabrikasına getirerek, piyasaların ilk satışını yaptı.

Kıraç bölge olması nedeniyle sıcak bir iklimin yaşandığı Izgın bölgesinde hasattan elde ettiği 20 ton arpayı EL-UN Ltd. Şti. Sorumlusu Muharrem Dedeler’e teslim eden Izgınlı çiftçi, ilk mahsül hasadının ardından Elbistan ve bölgesinde yapılacak olan hasat döneminde tüm çiftçilere bereket ve hayırlar dileğinde bulundu. EL-UZ ile 15 yıldır karşılıklı güven ortamı içinde alış veriş gerçekleştirdiğini ifade eden Tanrıverdi, ödeme konusunda sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, ödemenin piyasalarda fiyat belirlemesinin ardından tahsil edeceğini kaydetti.

Türkiye’nin 4. Büyük ovası ve tarım merkezi olma özelliğini elinde bulunduran Elbistan’da ilk hasadın ardından alıma başladıklarını dile getiren Elbistan Un ve Yem Ltd. Şti. Sorumlusu Muharrem Dedeler ise ilk tercih olarak kendilerinin seçilmesine karşılık Izgınlı Çiftçi Ahmet Tanrıverdi’ye teşekkür etti.

Dedeler,“Elbistan ovasında ilk hububat hasadı gerçekleşti. Ahmet Tanrıverdi’ye EL-UN’u tercih ettiği ve güven duyduğu için şahsım ve şirketimiz adına içtenlikle teşekkür ediyorum. Satın alınan 20 ton arpanın ödemesi piyasa belirlemesinin ardından çiftçimize yapılacak. 2014 yaz dönemi hububat hasat döneminin Elbistan ovasında üretim yapan tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Umarım zor şartlar aldında helal kazancı tercih eden ve alın teri döken çitçilerimiz ve üreticilerimiz emeklerinin karşılığını bulurlar. Yeni hasat dönemi tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun” dedi.